:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1191 15 - 19 Ιανουαρίου 2021


Κι άλλο... εξτραδάκι

Άλλη μια έξτρα αμοιβή, πέραν των 28 εκατ. ευρώ που έλαβαν από την Dufry ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία μη ανταγωνισμού, περίμεναν οι Κουτσολιούτσοι. Όπως αποκαλύπτει η αλληλογραφία που έφερε στο φως η ενδιάμεση έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της PriceWaterhouseCoopers, στις 24 Νοεμβρίου 2013 ο κ. Ι. Μπεγιέτης επικοινωνεί με τον κ. Τ. Law και αναφέρει ότι σε συνέχεια μιας νέας συναλλαγής με την Dufry αναμένεται να έρθουν στο Hong Kong (Folli Follie Group Sourcing) επιπλέον 25 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, αναφέρεται: «Following this new Dufry transaction, there will be another 25m to come to HK. In order to receive this money (and avoid greek tax) he thinks that we must sell an asset to them for that amount. That asset could be the new company that you may set up». Η PwC εικάζει ότι ενδεχομένως η νέα συναλλαγή στην οποία αναφέρεται η παραπάνω συνομιλία να αφορούσε στη μεταβίβαση από τη Folli Follie του υπολοίπου 49% των ΚΑΕ, τον Δεκέμβριο του 2013.

Η ελεγκτική δεν εντόπισε ενδείξεις ότι πραγματοποιήθηκε, τελικώς, η πληρωμή επιπρόσθετων 25 εκατ. ευρώ από την Dufry, διευκρινίζοντας πάντως πως η απουσία πρόσθετων στοιχείων δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε συναλλαγή.


Στροφή στα... μικρά

Τέλος εποχής στα πολυετή συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου για τη ΔΕΗ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Στάσσης είχε κάνει τη σχετική αναγγελία κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του επιχειρησιακού σχεδίου για την περίοδο 2021-2023 στους αναλυτές, στις αρχές του περασμένου μήνα.

Όπερ και εγένετο. Όπως πληροφορείται η στήλη, στις 15 Δεκεμβρίου, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για το 2020, δεν ανανέωσε τη σύμβαση εννεαετούς διάρκειας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία έληγε στο τέλος της χρονιάς. Αντίθετα, προχώρησε σε συμφωνία διάρκειας ενός έτους.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιδιώκει να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην προμήθεια ποσοτήτων φυσικού αερίου, αλλά και να πετυχαίνει ανταγωνιστικότερες τιμές...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr