:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1184 27 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2020


Έχασε στις εντυπώσεις

Όσο κι αν πρόκειται συντόμως να εξέλθει από το Χρηματιστήριο, τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με τη Forthnet, κατόπιν της απόκτησης καταστατικής πλειοψηφίας από τη United και εν τέλει την BC Partners, δεν δημιουργούν και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η αναστολή διαπραγμάτευσης κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρείας, δεν αποτελεί συνηθισμένο γεγονός σε μια διαδικασία διοικητικής μετάβασης, λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας.

Φανερώνει ότι κάποια γεγονότα ξέφυγαν από τα δεδομένα μιας ομαλής διαδοχής, μέσα από την παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ., 20 μέρες πριν από την έκτακτη γενική συνέλευση, παρότι μέσα στο νέο επενδυτικό σχήμα υπάρχουν τα τυπικά εχέγγυα σοβαρότητας και εμπειρίας. Ελπίζουμε, για το καλό της πολύπαθης εταιρείας, να πρόκειται απλώς για «παιδική ασθένεια», που θα ξεπεραστεί το ταχύτερο.


Αισιόδοξος

Την αισιοδοξία του ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα βγει πιο δυνατή, περισσότερο αποδοτική, με μειωμένο βαθμό ρίσκου και κερδοφόρα από την αλλαγή που φέρνει η μετατροπή των CoCos σε μετοχές, εξέφρασε στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης με τους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.

«Στόχος μας είναι η τράπεζα να γίνει πιο δυνατή για τους πελάτες, τους μετόχους και τους εργαζόμενους», ανέφερε. Σε ό,τι αφορά την πανδημία κλείνοντας την παρουσίαση επεσήμανε ότι «οι εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων ενισχύουν την πεποίθηση ότι η χώρα θα μπορέσει να διαχειριστεί την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα».



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr