,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1176 2 - 6 Οκτωβρίου 2020


  Οι 33 εισηγμένες με γεμάτο ταμείο

Mε βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου φετινού εξαμήνου, 33 εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. διέθεταν εν μέσω πανδημίας θετικό καθαρό ταμείο (δηλαδή διαθέσιμα και βραχυπρόθεσμης διάρκειας χρηματοοικονομικά προϊόντα που ξεπερνούσαν το σύνολο των τραπεζικών τους υποχρεώσεων) που υπερέβαινε ελαφρά τα 2 δισ. ευρώ.
ΣEΛ. 13



Nέα χρηματοπιστωτική κρίση επί θύραις

Tι πιθανότητες θα δίνατε ότι ίσως υπάρξει και νέα χρηματοπιστωτική κρίση; Τον Σεπτέμβριο, αυτοί που βγάζουν τα στοιχεία στην εταιρεία ερευνών Oxford Economics, έθεσαν το ερώτημα σε 162 επιχειρηματίες ανά τον κόσμο.
ΣEΛ. 26



Ο χρυσός κρατά τη δυναμική του

Oι έκτακτες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία λόγω της πανδημία και οι συνεχείς δημοσιονομικές και νομισματικές παρεμβάσεις έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσει να λάμπει επενδυτικά ο χρυσός, αφού το εξωτερικό περιβάλλον είναι ιδανικό για την επιστροφή και παραμονή του στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών με αυξημένες θέσεις.

ΣEΛ. 23



Οι εισηγμένες στρέφονται
σε επενδύσεις χαρτοφυλακίου


Tα οριακά πλέον επιτόκια καταθέσεων στην Ελλάδα και πόσο μάλλον τα μηδενικά ή και αρνητικά στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης έχουν ωθήσει αρκετές εισηγμένες εταιρείες να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους σε μετοχές, κρατικά και εταιρικά ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα βραχυπρόθεσμης διάρκειας χρηματοοικονομικά προϊόντα.

ΣEΛ. 15


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr