:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1175 25 - 29 Σεπτεμβρίου 2020


Γιατί ξεχωρίζει

Ανοδικά αντέδρασε η μετοχή της Flexopack, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων του εισηγμένου ομίλου. Ακόμη όμως και σήμερα, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για υπερτιμημένα επίπεδα.

Με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση περί τα 88 εκατ. ευρώ (πάνω από το ύψος των ιδίων κεφαλαίων, που διαμορφώθηκαν στις 30/6/2020 στα 79,1 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη εξαμήνου 5,6 εκατ. ευρώ, πολύ πιθανόν να μιλάμε για πολυεθνικό βιομηχανικό όμιλο με μονοψήφιο δείκτη P/E. Και παράλληλα με θετικό καθαρό ταμείο (net cash), όπως φάνηκε και στις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου. ΥΓ. Με τον τίτλο να κινείται στην περιοχή των 7,5 ευρώ, τι να λέει άραγε εκείνος o επενδυτής που εμφανίστηκε να πουλάει στα τέλη Ιουλίου το 0,82% της εισηγμένης προς 4 ευρώ ανά μετοχή και το πακέτο αγοράστηκε από την ίδια τη Flexοpack (ίδιες μετοχές);


Συνεχώς στα... τηλέφωνα

Η εξέλιξη της πανδημίας δημιουργεί έναν ακόμα κίνδυνο για τις τράπεζες καθώς οι δανεισμένες εταιρείες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο νέας κάμψης εσόδων. Μετρούν και ξαναμετρούν τις αντοχές των δανειακών χαρτοφυλακίων οι τραπεζίτες, καθώς η ανησυχία έχει χτυπήσει κόκκινο εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η στήλη μαθαίνει ότι οι διευθύνσεις εταιρικών δανείων βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τους επιχειρηματίες, κυρίως τους μικρομεσαίους, οι οποίοι πλήττονται και περισσότερο καθώς βρέθηκαν στην πανδημία χωρίς οικονομικό λίπος, λόγω της 10ετούς κρίσης.

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, οι υπάλληλοι-στελέχη των τμημάτων corporate σηκώνουν συχνά πυκνά το τηλέφωνο προς τους επιχειρηματίες, για να δουν πώς πάει ο τζίρος. Βέβαια, ένα lockdown, το οποίο δεν θα είναι ακριβώς καραντίνα με τη γνωστή σε όλους μας κατάσταση αλλά με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, θα πλήξει έτι περαιτέρω τις επιχειρήσεις της Αττικής και αυτό είναι που προκαλεί ρίγη στο τραπεζικό σύστημα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr