:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1168 7 - 11 Αυγούστου 2020


Γιατί θα διαφημίσουν
την επιδότηση στις δόσεις δανείων

Έτοιμες να ενημερώσουν το σύνολο του πελατολογίου τους, με ενήμερα ή μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία έχουν υποθήκη σε πρώτη κατοικία, για το πρόγραμμα «Γέφυρα» είναι οι τράπεζες. Οι τράπεζες θα κινητοποιήσουν τον στρατό των call centers, προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους δανειολήπτες, επιτυγχάνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση από τους ενήμερους και να δώσουν πρόσθετο κίνητρο ρυθμίσεων, σε όσους έχουν δάνεια σε καθυστέρηση ή καταγγελμένα.

Προσδοκούν ότι, εφόσον υπάρξει αυξημένη συμμετοχή, το πρόγραμμα θα ανασχέσει το νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και αυτό επειδή τα περισσότερα ενήμερα δάνεια έχουν ήδη ενταχθεί στα moratoria, που λήγουν στο τέλος του έτους. Επομένως, η επιδότηση δόσης θα ξεκινήσει από το α' τρίμηνο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Μέχρι τότε εκτιμούν ότι θα έχει ανακάμψει η οικονομία. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής θα ανοίξει τον Αύγουστο και θα παραμείνει ανοικτή ως το τέλος Σεπτεμβρίου.


Πότε θα γραφεί η ζημιά

Συνολικά, η τιτλοποίηση Cairo, η πώληση του 80% της FPS και η δωρεάν απόδοση (carve out) στους μετόχους του 75% των mezzanine notes θα έχει επίπτωση στα κεφάλαια της Eurobank Holdings περίπου 340 μονάδων βάσης.

Στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του β' τριμήνου θα περιλαμβάνεται η ζημιά από την επαναταξινόμηση των δανείων της τιτλοποίησης του Cairo ως διακρατούμενα προς πώληση και το κέρδος από την πώληση του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της FPS. Η ζημιά από το carve out θα απεικονιστεί στο γ' τρίμηνο.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr