:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1166 24 - 28 Ιουλίου 2020


Σινιάλα για το μέρισμα

Πάνω από το 4,5% ο τρέχων δείκτης μερισματικής απόδοσης της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, με τις προοπτικές της επόμενης δεκαετίας να διαφαίνονται σαφώς ανοδικές για τις επιδόσεις της εισηγμένης εταιρείας.

Ειδικότερα, η ΑΔΜΗΕ αμείβεται με βάση ένα ποσοστό επί των επενδύσεων που έχει υλοποιήσει (Regulated Asset Base - RAB) και οι οποίες από το 1,6 δισ. ευρώ στο οποίο βρίσκονται σήμερα, υπάρχει στόχος να φτάσουν στα 6,6 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία. Τόσο η διπλή διασύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με την Κρήτη όσο και οι διασυνδέσεις των άλλων νησιών θα υλοποιηθούν μέσα από τον προαναφερόμενο στόχο.

Όλα λοιπόν δείχνουν πως τα επόμενα χρόνια, η ΑΔΜΗΕ θα ανεβάζει το EBIT που επιτυγχάνει, όταν παράλληλα σήμερα χρηματοδοτείται με επιτόκια δανείων που δεν απέχουν πολύ από το επίπεδο του 2%.


Και στη Βουλή η κόντρα
ΕΕΤΤ - Επιτροπής Ανταγωνισμού

Συνεχίζεται αμείωτη, όπως όλα δείχνουν, η διαμάχη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το κόστος των data στην κινητή τηλεφωνία. Αυτή τη φορά, όμως, στο πεδίο της... Βουλής!

Μάλιστα, ενώ η απάντηση της διοίκησης της ΕΕΤΤ σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έτυχε ευρύτατης δημοσιότητας, δεν είχε την ίδια τύχη η απάντηση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός.

Στην ΕΕΤΤ επικαλούνται διάφορα για τις δυνατότητες εκ των υστέρων (ex ante) παρέμβασης στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας με βάση τις κοινοτικές οδηγίες και παραθέτουν πρόσφατα πακέτα data για να δείξουν πως οι τιμές απέχουν από αυτές που περιλαμβάνονταν στην πρόσφατη έκθεση της φινλανδικής Rewheel, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Από την πλευρά της, η τελευταία επαναλαμβάνει πως τα συμπεράσματα της Rewheel δεν απέχουν από άλλες μελέτες «που κατατάσσουν την Ελλάδα ως την πιο ακριβή ή μεταξύ των περισσότερο ακριβών χωρών» στα data της κινητής. «Εσείς ποια απάντηση. διαλέγετε;» θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε, θεωρούμε όμως ότι το θέμα δεν προσφέρεται για quiz αλλά για σοβαρή αντιμετώπιση.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr