:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1164 10 - 14 Ιουλίου 2020


Πήγαν καλά τα... κουρέματα

Πάνω από 22.000 -μη εξυπηρετούμενα- στεγαστικά δάνεια, ανεξόφλητου υπολοίπου 1,3 δισ. ευρώ, ρύθμισε πέρσι η Εθνική, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο CEO της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, στην πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση. Ο στόχος για φέτος ήταν αντίστοιχου ύψους ρυθμίσεις.

Η έλευση της πανδημίας τον έθεσε στο περιθώριο, αλλά οι προοδευτικά αυξανόμενες αιτήσεις για ρύθμιση από τον Απρίλιο και έπειτα κάνουν την Εθνική να αισιοδοξεί ότι θα τον πετύχει. Τα εύσημα για τις παραπάνω επιδόσεις έλαβε το πρόγραμμα split and settle, που εισήχθη την Άνοιξη του 2019.


Το... έθιμο τηρείται

Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην περίπτωση της AVE (πρώην Audiovisual) είναι περίπου σαν τις τακτικές γενικές συνελεύσεις: γίνονται σχεδόν μια φορά τον χρόνο. Έτσι, μετά την περυσινή ΑΜΚ, θα ακολουθήσει και μια ακόμη φέτος -αυτή τη φορά ύψους έως 4 εκατομμύρια ευρώ- προκειμένου και πάλι να καλυφθούν τα κενά σε κεφάλαιο κίνησης. Και, όπως αναμένεται, ο βασικός μέτοχος θα καλύψει εκ νέου το όποιο τυχόν αδιάθετο τμήμα της έκδοσης.

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, κατά την τελευταία δεκαετία, η εισηγμένη έχει αντλήσει από τον βασικό της μέτοχο ποσό σαφώς υψηλότερο των 50 εκατ. ευρώ, όταν η τρέχουσα αποτίμησή της στο ταμπλό του Χ.Α. κυμαίνεται γύρω στα 27 εκατ. ευρώ.

ΥΓ.1. Η εισηγμένη ενισχύθηκε πέρσι με υποσχόμενες νέες δραστηριότητες, ωστόσο η φετινή πανδημία φρέναρε αναμφίβολα την πορεία της επιδιωκόμενης ανάκαμψης.

ΥΓ.2. H AVE συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Dionic, η διαπραγμάτευση των μετοχών της οποίας ανεστάλη την 1η Ιουλίου. Η εταιρεία και οι τράπεζες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση υποχρεώσεων της εισηγμένης, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από κάμποσα χρόνια.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr