,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1159 5 - 9 Ιουνίου 2020


  Τράπεζες: τα κρυφά μηνύματα
στα μεγέθη του α’ τριμήνου


Tο σημαντικότερο στοιχείο στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των τραπεζών είναι η αισιοδοξία των διοικήσεων ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Η εμπροσθοβαρής κίνηση στις προβλέψεις και το αυξημένο κόστος πιστωτικού κινδύνου (CoR) δείχνει έμπρακτα ότι οι τραπεζίτες πιστεύουν στον one-off χαρακτήρα της πανδημίας.
ΣEΛ. 13



Αρχίζει το... ματς για την κυβέρνηση

H ίδια η Κομισιόν εκτιμάται από αρμόδιες πηγές πως θα καθαρίσει την παρτίδα των δημοσιονομικών στόχων για το 2021, προσαρμόζοντας αναλόγως τις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας και για το επόμενο έτος, μετά την αναστολή του φέτος και την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής.
ΣEΛ. 7



Το μεγάλο ρίσκο στη Wall Street

Oι χρηματοοικονομικές αγορές συνηθίζουν να βλέπουν πέραν των κοινωνικών και πολιτικών αναταραχών. Οι επενδυτές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στο άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, αντί για τον κλοιό αναταράξεων στον οποίο βρίσκονται πολλές αμερικανικές πόλεις.

ΣEΛ. 26



Πώς βαθμολογούνται 18 εισηγμένες
με βάση το... περισσευούμενο ταμείο


Aρκετοί είναι οι χρηματιστηριακοί δείκτες που χρησιμοποιούνται σε μια προσπάθεια των επενδυτών να διαχωρίσουν τις θεωρούμενες υποτιμημένες από τις υπερτιμημένες μετοχές και να προχωρήσουν στις ανάλογες κινήσεις στο ταμπλό του Χ.Α.

ΣEΛ. 15


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr