:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1151 10-14 Απριλίου 2020


Οι δύο ελπίδες για γρήγορα έσοδα

Έσοδα μόνο από το Ελληνικό και τη σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας Αλίμου προσδοκά πλέον για τους επόμενους μήνες το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η πανδημία οδηγεί προς τα πίσω ακόμα και ώριμους διαγωνισμούς. Στόχος είναι οι καλύτερες ημέρες και οι καλύτερες αποτιμήσεις σε σχέση με αυτό που θα εισπράξει σε αυτή την άκρως αρνητική συγκυρία το Ταμείο.

Μεταξύ των διαγωνισμών που αλλάζουν οι ημερομηνίες είναι και οι ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις όπως της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Προετοιμασία γίνεται, πάντως, ώστε ορισμένοι άλλοι διαγωνισμοί, όπως τα περιφερειακά λιμάνια, να είναι έτοιμοι στην περίπτωση που υπάρξει ταχύτερη βελτίωση του κλίματος τους επόμενους μήνες...


Πυθία για τη... Γραμμή 4

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της ακύρωσης και επανάληψης του διαγωνισμού για το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας, αφήνουν κύκλοι του υπουργείου Υποδομών, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Με την απόφαση γίνονται δεκτές οι δύο προσφυγές που είχαν καταθέσει οι δύο κοινοπραξίες (υπό τις Άκτωρ και Άβαξ) που διεκδικούν το έργο του 1,8 δισ. ευρώ, ενώ απορρίπτονται οι αντίστοιχες παρεμβάσεις της Αττικό Μετρό.

Θυμίζουμε πως ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής είχε αρχικά σκεφτεί σοβαρά την ακύρωση. Επικράτησαν δεύτερες σκέψεις στο υπουργείο μόνο και μόνο για να μην παγώσει εντελώς η αγοράς δημοσίων έργων. Τελικά φαίνεται πως η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη και όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις του υπουργού τις αμέσως προσεχείς ημέρες.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr