:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1144 21 - 25 Φεβρουαρίου 2020


Η ανάκαμψη και τα σενάρια επί σεναρίων

Κυριολεκτικά χαμένα τα έχουν όσοι ασχολούνται με τον όμιλο Euromedica, καθώς από την κατάσταση μιζέριας και συρρίκνωσης των τελευταίων πέντε ετών, ξαναζούν πλέον ημέρες. ένδοξου παρελθόντος. Οι μισθοί του προσωπικού καταβάλλονται κανονικά, ενώ οι πολύμηνες οφειλές του παρελθόντος χωρίστηκαν σε τρεις δόσεις. Η πρώτη καταβλήθηκε ήδη και μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να εξοφληθούν και οι άλλες δύο.

Οι δυσαρεστημένοι γιατροί επιστρέφουν, ενώ έχει ξεκινήσει και η σύναψη νέων συνεργασιών. Τα μηχανήματα συντηρούνται πλέον στον. πόντο και επίσης σχεδιάζεται η προμήθεια νέου εξοπλισμού και ανακαινίσεις-αναβαθμίσεις κτιρίων σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Οι κλινικές έχουν γεμίσει με φάρμακα και υλικά. Προμηθευτές που μέχρι πρότινος πουλούσαν στον όμιλο μόνο τοις μετρητοίς, έχουν αρχίσει να ανοίγουν εκ νέου γραμμές πίστωσης.

Πληροφορούμενοι όλες αυτές τις εξελίξεις, κύκλοι της αγοράς προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν και έχουν αρχίσει να πλέκουν πλήθος ενδεχόμενων σεναρίων. Χωρίς λοιπόν να γνωρίζουν ουσιαστικά «τι παίζει», έχουν αρχίσει να υποθέτουν ότι στα σχέδια των σημερινών βασικών πιστωτών (Farallon, Tράπεζα Πειραιώς) είναι μετά τη δρομολογούμενη δικαστική αναδιάρθρωση των χρεών και το νοικοκύρεμα που θα μεσολαβήσει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, να προκύψει deal. Με ποιους; Με κάποιο από τα funds που ενδιαφέρονται για τον χώρο της ιδιωτικής υγείας. Θα δείξει.


Καρέκλες προς... ενοικίαση
για κομμώτριες και αισθητικούς

Τρόπους να στεγάσει επαγγελματικά, έστω και προσωρινά, τις κομμώτριες και τις αισθητικούς που παρέχουν υπηρεσίες κατ' οίκον, αναζητεί σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το οικονομικό επιτελείο.

Η αναζήτηση οφείλεται στο γεγονός ότι η κατ' οίκον παροχή υπηρεσιών ισοδυναμεί με απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, καθώς τα εισοδήματα που αποκτώνται στην αδήλωτη ως επαγγελματική στέγη οικία, ως γνωστόν δεν δηλώνονται...

Το σενάριο που φαίνεται να έχει προκριθεί, ώστε ένα μέρος των εισοδημάτων αυτών να δηλώνεται, είναι η παροχή της δυνατότητας σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής «να μισθώνουν καρέκλες σε τρίτους». Δηλαδή, ένα νόμιμο (με άδεια) κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής θα μπορεί να υπογράψει συμφωνητικό μίσθωσης με έναν επαγγελματία που δεν έχει τον δικό του χώρο, για την παραχώρηση ενός τμήματος του καταστήματος, προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες στους πελάτες του.

Πέραν της αμοιβής προς το κατάστημα, όπως πληροφορείται η στήλη, ο «φιλοξενούμενος» θα πρέπει να διαθέτει και δικό του σύστημα έκδοσης αποδείξεων (φυσικά και POS), αλλά να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές κ.ο.κ. Το μέτρο θα θεσμοθετηθεί, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα λειτουργήσει. Διότι, αν όσοι παρέχουν υπηρεσίες στο σπίτι τους ήθελαν να δηλώνουν τα εισοδήματά τους και να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, πιθανότατα θα άνοιγαν δικά τους καταστήματα. Εκτός και αν δεν μπορούν λόγω του κόστους ενοικίου και αγοράς του απαραίτητου επαγγελματικού εξοπλισμού. Γι' αυτούς μπορεί να είναι μια λύση...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr