:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1140 24 - 28 Ιαν 2020


Προχωράει για Telecom Romania

Συνάντηση με στελέχη του ομίλου OΤE είχε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ludovic Orban, με αντικείμενο τη διαδικασία πώλησης της Telekom Romania. Στη συνάντηση μετείχε και ο υπουργός Υποδομών και Επικοινωνιών της χώρας Lucian Bode, καθώς και ο επικεφαλής της γραμματείας του πρωθυπουργικού γραφείου Ionel Danca.

Η συνάντηση δείχνει πως προχωρά η διαδικασία για την πώληση του 54% που κατέχει ο OΤΕ στην Telekom Romania και του περίπου 70% που ελέγχει στην Telekom Romania Mobile, που δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία.

Ως υποψήφιος για την απόκτηση της τελευταίας εμφανίζεται ένας όμιλος του οποίου ηγείται ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Spas Roussev, ενώ για τη σταθερή τηλεφωνία έχει ακουστεί το όνομα της Orange. Στο παιχνίδι ήταν (άγνωστο αν παραμένει) και η βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners.


Πώληση... ίσως, μετακόμιση σίγουρα!

Μπορεί να μην είναι σίγουρο πως θα πωληθεί η Wind Hellas, αλλά είναι απολύτως σίγουρο πως μετακομίζει! Οι διαχειριστές του GRECO Fund, που αγόρασε πέρυσι το κτίριο που στεγάζει σήμερα τη Wind στη Λεωφόρο Κηφισίας, σχεδόν απέναντι από τον ΟTΕ, ζήτησαν αύξηση.

Λέγεται πως η τιμή ανά τετραγωνικό που είχε εξασφαλίσει η διοίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ήταν αρκετά ικανοποιητική και σίγουρα κάτω από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς γραφείων στην περιοχή. Η αντιπρόταση που κατέθεσε η πλευρά της Wind δεν ικανοποίησε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και έτσι οι δρόμοι τους χωρίζουν. Πάντως ακούγεται πως η εταιρεία θα μετακομίσει αρκετά μακριά από το Μαρούσι...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr