:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1139 17 - 21 Ιαν 2020


Η Επιθεώρηση Εργασίας και τα παράπονα

Μυρίζει μπαρούτι για ακόμη μία φορά στην Ακτή Μιαούλη μετά την καταγγελία εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις ενέργειες στελέχους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, με εντολή του συγκεκριμένου στελέχους γίνονται υψηλότερες των προβλεπομένων ή αδικαιολόγητες κρατήσεις και άλλες αμφιλεγόμενες ενέργειες που σχετίζονται με την μισθοδοσία! Η έρευνα της Επιθεώρησης είναι σε εξέλιξη.

Όμως, αρκετοί συνάδελφοι του εν λόγω στελέχους, υφιστάμενοι και μη, που βουρκώνουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, έφτασαν το θέμα της συμπεριφοράς του μέχρι την συνδικαλιστική ηγεσία, στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος. Ο επικεφαλής της τελευταίας, Απόστολος Ντάλλας, κεραυνοβολημένος από όσα του μεταφέρθηκαν είναι, λέγεται, έξαλλος. «Κάτι τέτοια απειλούν την εργασιακή ειρήνη που με πολλές θυσίες Έλληνες και Κινέζοι πέτυχαν κατά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ», λένε στο λιμάνι.


Το ερώτημα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης

Συγκλήθηκε στις 14/1 η έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της Creta Farms, με σκοπό την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου (που θα διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση για να προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις). Όμως, το. έργο δεν τελείωσε, καθώς σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση θα τεθεί το θέμα έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου του προτιμητέου επενδυτή, έτσι ώστε κάποτε να φθάσει στην κρίση του αρμόδιου δικαστηρίου (πιθανώς με τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου που θα κάνει το by pass), που θα κρίνει την αίτηση υπαγωγής σε εξυγίανση κατά το άρθρο 106 β ή δ.

Στο μεταξύ, οι πιστώτριες τράπεζες και ο επενδυτής δεν προτίθενται να βάλουν σεντ στην εταιρεία, στο πλαίσιο της υπόσχεσης παροχής ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Σύμφωνα και πάλι με ασφαλείς πληροφορίες, η όποια χρηματοδότηση (από τις 4 τράπεζες και την Impala) θα πέσει μόνο όταν υποβληθεί το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πώς κινείται σήμερα παραγωγικά και εμπορικά η εταιρεία και αν αντέχει ως ότου ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, ωστόσο, μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ίδιας της εταιρείας μάθαμε ότι αναζητεί τα κονδύλια, ώστε να πληρώσει την Deloitte για τον σχετικό έλεγχο πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης.

Όπερ σημαίνει ότι ο έλεγχος -το πόρισμα του οποίου αν και εφόσον καταδείκνυε κακοδιαχείριση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιθετικές κινήσεις εκ μέρους των πιστωτών- μάλλον πάει στον κουβά...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr