:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1138 10 - 14 Ιαν 2020


Ακόμα πιο ελκυστική

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους έως 31,782 εκατ. ευρώ (έκδοση ισάριθμων νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ εκάστη), αποφάσισε η SingularLogic, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που συγκλήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου. Στην ΑΜΚ θα ισχύσει το δικαίωμα συμμετοχής των παλαιών μετόχων και θα υπάρξει δυνατότητα κάλυψης είτε μέσω μετρητών είτε μέσα από συμψηφισμό υποχρεώσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης, όλα δείχνουν ότι η SingurarLogic θα βρεθεί με πολύ ενισχυμένους δείκτες κεφαλαιακής διάρθρωσης και ρευστότητας, αλλά και με σημαντικό ποσοστό της εταιρείας να περνάει στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών. Με βελτιωμένους τους παραπάνω δείκτες, με δεδομένο ότι τα περυσινά αποτελέσματα ενισχύθηκαν από τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις και με τα δημόσια έργα του ΕΣΠΑ να βρίσκονται προ των πυλών, η SingularLogic γίνεται πολύ πιο ελκυστική για εξαγορά. Και απ' ό,τι πληροφορούμαστε, ενδιαφέρον υπάρχει.


Το κυπριακό... ποντάρισμα

Με ετήσιο όγκο συναλλαγών μόλις 169 εκατ. ευρώ για τις μετοχές και 1,65 εκατ. για τα ομόλογα έκλεισε το 2019 για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Από πλευράς χρηματιστηριακών εταιρειών ξεχώρισαν η CISCO (θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου) με 35,24%, η Mega με 12,63%, η Eurobank με 12,46%, η Prochoice με 12,35% και η Atlantic με 9,06%.

Παρά την πολύ χαμηλή αξία των συναλλαγών και την οριακή εμπορευσιμότητα των περισσότερων τίτλων, αρκετοί επενδυτές από την Ελλάδα ξεκίνησαν πέρυσι να χτίζουν κάποιες θέσεις σε επιλεγμένες μετοχές του ΧΑΚ, ποντάροντας κυρίως στα πολύ χαμηλά P/E της τοπικής αγοράς και στις θετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας. Ο χρόνος θα δείξει για το αν πράττουν σωστά ή όχι.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr