:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1132 29 Νοε - 3 Δεκ 2019


Στο παιχνίδι και η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ

Πολλοί οι μνηστήρες για την απόκτηση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας και, όσο πλησιάζει η ώρα της εκκίνησης των διαγωνιστικών διαδικασιών από το ΤΑΙΠΕΔ, τόσο φαίνεται να αυξάνονται οι συμμετοχές. Για παράδειγμα, όπως πληροφορείται η στήλη, και ο όμιλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέβει στον διαγωνισμό και να διεκδικήσει τον κλάδο εμπορίας της δημόσιας επιχείρησης φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ο όμιλος, αν και έχει δραστηριότητες στον ενεργειακό τομέα (Ήρων και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται. Προφανώς, κάτι άλλαξε και τελικά εξετάζουν σοβαρά τα δεδομένα. Τι είναι αυτό; Ίσως, λένε άλλες πηγές, να βρήκε και εταίρο...


Το ενεργειακό δίλημμα της ElvalHalcor

Στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ληφθεί η τελική απόφαση της ElvalHalcor για το αν θα προχωρήσει ή όχι στην επένδυση της κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο. Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη έχει λάβει άδεια παραγωγής 566 Μw.

Πηγές θέλουν την ElvalHalcor να διερευνά και τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), δηλαδή να προχωρήσει είτε στην εξαγορά μονάδων παραγωγής ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε ακόμη και να αιτηθεί άδειες για την κατασκευή. Φυσικά μπορεί να συνδυαστούν και τα δύο.

Στο ενδεχόμενο που τελικά η βιομηχανία αποφασίσει να στραφεί στις ΑΠΕ, όμως, το project της θερμικής μονάδας κατά πάσα πιθανότατα θα παγώσει...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr