:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1130 15 - 19 Νοε 2019


Ωφελημένες, αλλά όχι στο Χ.Α.

Οι Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, Alpha Trust Ανδρομέδα και οι εισηγμένες ΑΕΕΑΠ (Prodea, Trastοr, Intercontinental και BriQ Properties) συγκαταλέγονται στις κυρίως ωφελημένες από το προς ψήφιση νέο φορολογικό πλαίσιο. Κάποιες εξ αυτών -πιθανόν λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας των τίτλων τους- δεν το πολυκατάλαβαν στο ταμπλό του Χ.Α. Πάντως, ενισχύθηκαν η Prodea που έχει μπροστά της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η Intercontinental.

ΥΓ. Αν δεν άλλαζε το πλαίσιο για τη φορολόγηση των αμοιβαίων κεφαλαίων, πολλοί θα επέλεγαν να. μετακομίσουν προς Λουξεμβούργο μεριά.


Μαθήματα από την Κορέα

Επτά θέσεις έχασε η Ελλάδα στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας με τις οικονομίες που διευκολύνουν το επιχειρείν. Αν και υπήρξε βελτίωση των επιδόσεων σε σχέση με πέρσι, η Ελλάδα υποχώρησε στην 79η θέση, χάνοντας επτά θέσεις καθώς άλλες χώρες εμφάνισαν μεγαλύτερη βελτίωση.

Χαρακτηριστική στην έκθεση είναι η σύγκριση της χώρας μας με την Κορέα, σε έναν τομέα που η Αθήνα... πονάει: τον χρόνο και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ανάθεση μιας σύμβασης δημόσιου έργου.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα, η Κορέα είναι η χώρα που αποφασίζει για συμβάσεις ταχύτερα από κάθε άλλη, αφού πραγματοποιεί τις 6 απαιτούμενες διαδικασίες σε μόλις 161 μέρες κατά μέσο όρο. Στον αντίποδα, στην Ελλάδα απαιτείται ένας χρόνος κατά μέσο όρο... Κάτι μας λέει ότι ο μέσος όρος του ενός έτους κρύβει ακόμη μία χειρότερη πραγματικότητα για κάποιους επενδυτές...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr