:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1128 7 - 12 Νοε 2019


Οι δύο παράλληλοι δρόμοι
της δικαστικής διερεύνησης

Δύο παράλληλους αλλά συγκλίνοντες δρόμους ακολουθεί η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου Folli Follie, σύμφωνα με νομικούς κύκλους. Ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης συνεχίζει τον προδικαστικό έλεγχο της υπόθεσης, ενώ η ανακρίτρια Κων. Αλεξοπούλου υποδέχεται τα στοιχεία των ερευνών, χωρίς έως στιγμής να έχει καλέσει σε προανακριτική εξέταση κανέναν από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση (οικογένεια Κουτσολιούτσου, αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie), οι οποίοι ελέγχονται μετά το βούλευμα Δραγάτση.

Λογαριασμοί και ακίνητα των ελεγχόμενων παραμένουν δεσμευμένα (με διαδοχικές εντολές τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2018), αλλά δεν μπορούν να κατασχεθούν -σύμφωνα με ποινικολόγους που παρακολουθούν την υπόθεση- εφόσον δεν έχει υπάρξει δικαστική απόφαση. Κατά τα άλλα, οι εγκλήσεις του Υπερταμείου και των επενδυτών κατά των εμπλεκομένων στην υπόθεση διασφαλίζουν ότι δεν θα αποφευχθούν στην πλήρη τους έκταση οι όποιες ποινικές ευθύνες.


Στην Cross Ocean τα ναυτιλιακά

H Cross Ocean είναι ο προτιμητέος επενδυτής για το χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων, που έβγαλε προς πώληση η Εθνική Τράπεζα. Μεταξύ των προς πώληση δανείων, περιλαμβάνονται και χορηγήσεις στην ΑΝΕΚ, ανεξόφλητου κεφαλαίου περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Μέρος των παραπάνω δανείων (42 εκατ. ευρώ) έχουν ως εξασφάλιση το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος», που εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά. Η σύμβαση αγοραπωλησίας (SPA) αναμένεται να υπογραφεί εντός Νοεμβρίου.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr