:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1128 1 - 5 Νοε 2019


Ζήτημα... «εγκαιρότητας»

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης στα εταιρικά ομόλογα είναι έγκυρες. Έγκαιρες, όμως, είναι; Αν όχι, η χρησιμότητά τους τίθεται εν αμφιβόλω. Το παράδειγμα της MLS είναι χαρακτηριστικό. Πρώτα κατρακύλησαν οι τρέχουσες τιμές σε μετοχή (από 5,30 ευρώ στις 2 Απριλίου, στα 4,20 ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα α' εξαμήνου και στο 1,75 ευρώ στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας) και ομόλογο και μόλις στις 25 Οκτωβρίου βγήκε οίκος αξιολόγησης να μειώσει την πιστοληπτική ικανότητα της εισηγμένης από «Β» σε «C».

Μάλιστα, ήταν -στην πράξη- τόσο αργοπορημένος ο νέος βαθμός αξιολόγησης, έτσι ώστε να επηρεάσει μόλις κατά ένα λεπτό του ευρώ, ή 0,57%, την τρέχουσα τιμής της μετοχής κατά την αμέσως επομένη (στις 29/10) χρηματιστηριακή συνεδρίαση. Με άλλα λόγια, οι τρέχουσες αγορές μετοχών και ομολόγων λειτουργούν με τέτοια ταχύτητα, έτσι ώστε πολύ συχνά να προλαβαίνουν τις εκθέσεις των οίκων και έτσι οι αξιολογήσεις των τελευταίων να αποκτούν ενίοτε... ιστορικό χαρακτήρα.


Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ

Η εισηγμένη εταιρεία Μουζάκης διοργανώνει το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου φεστιβάλ κεντήματος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός του φεστιβάλ-έκθεση είναι η δημοσιοποίηση, ανάδειξη και διατήρηση της παράδοσης στην σύγχρονη κοινωνία, η μετάδοση της στις νεότερες γενιές διατηρώντας τις αξίες και την κουλτούρα μας.

Το φεστιβάλ έχει θέμα τις πεταλούδες, όπως και το λογότυπο της εταιρείας και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα σε μαθητές σχολείων, σχολών με συναφή αντικείμενο, πολιτιστικούς συλλόγους, ιστορικούς και ανθρώπους της μόδας. Σε οικονομικό επίπεδο τώρα, η εισηγμένη εταιρεία σημειώνει φέτος χαμηλότερο ύψος πωλήσεων σε σχέση με πέρσι, ωστόσο -κόντρα στις δυσκολίες της αγοράς- τα έσοδα από ενοίκια οδηγούν σε τελικό αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr