:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1127 25 - 29 Οκτ 2019


Επιτυχία και στο ταμπλό

Όταν πέρυσι τέτοια εποχή είχε κλείσει το deal της Μοτοδυναμικής για την απόκτηση της Lion Rental (Sixt), λίγοι ήταν εκείνοι που προέβλεπαν πως η τελευταία θα μπορούσε να επιστρέψει σε κερδοφόρο αποτέλεσμα κάτω από το νέο ιδιοκτησιακό της καθεστώς από την πρώτη κιόλας χρήση.

Τελικά, στο εννεάμηνο του 2019 η Lion Rental τα κατάφερε, ανακοινώνοντας κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) λίγο πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση της Μοτοδυναμικής να μιλά για «επιτυχή ενσωμάτωση». Το ταμπλό δεν άφησε παραπονεμένους όσους τοποθετήθηκαν στη μετοχή της ΜΟΤΟ, μετά το +150% που καταγράφει από την αρχή του χρόνου.


Ανοίγει βηματισμό

Τις επόμενες ημέρες -όπως πληροφορούμαστε- αναμένεται να ανοίξει στο Ψυχικό το πρώτο νέο κατάστημα της Optima Bank (πρώην Επενδυτικής Τραπέζης Ελλάδος, IBG), μετά το πέρασμά της στον όμιλο της Μotor Οil.

Ο σχεδιασμός μιλάει για περίπου 10 καταστήματα έως το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2020, με κυριότερες δραστηριότητες την άντληση καταθέσεων, τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη διάθεση καρτών.

Αυτό που αναμένει τώρα η αγορά είναι ο χρόνος στον οποίο θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Optima Bank, το ύψος της, αλλά και το ποσοστό συμμετοχής τρίτων επενδυτών, προκειμένου η συμμετοχή της Motor Οil να περιοριστεί σε χαμηλότερα επίπεδα από το τρέχον 100%.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr