:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1126 18 - 22 Οκτ 2019


Τέλος το... όχημα

Με σχετικό δελτίο Τύπου η Βαράγκης ξεκαθάρισε πλήρως την κατάσταση. Συγκεκριμένα, έχει ζητήσει δικαστικά την πώληση της σημερινής δραστηριότητάς της σε άλλη εταιρεία, με εντελώς διαφορετική μετοχική σύνθεση και στη συνέχεια, «το τίμημα και το προϊόν ρευστοποίησης των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της Βαράγκης, όπως αυτές διαμορφώνονται βάσει της Συμφωνίας Εξυγίανσης, και στη συνέχεια η Βαράγκης θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί».

Τα σενάρια λοιπόν περί «οχήματος» διαψεύδονται και έτσι όσοι έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας στέλνοντάς την από το 0,06 στο 0,167 ευρώ μάλλον το έχουν μετανιώσει. Άλλωστε εδώ και πολλές ημέρες, η εμπορευσιμότητα του τίτλου στο ταμπλό του Χ.Α. είναι μηδενική.


ΑΕΕΑΠ προς πώληση

Έντονη είναι η φημολογία στην αγορά πως ήδη εισηγμένη ΑΕΕΑΠ επεξεργάζεται ταυτόχρονα δύο αντιδιαμετρικά σενάρια. Το πρώτο αφορά την περαιτέρω δραστηριοποίηση και ανάπτυξή της στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Και το δεύτερο, την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της έναντι τιμήματος που οδηγεί σε αξιοσημείωτο premium σε σχέση με την εσωτερική της αξία.

Και τα δύο σενάρια εκλαμβάνονται θετικά από την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr