:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1125 11 - 15 Οκτ 2019


Μεγάλες δόσεις εν όψει

Μεγάλες δόσεις για εξόφληση δανείων έχει μπροστά του, στο επόμενο δωδεκάμηνο, ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Όπως αναφέρει η διοίκηση στην έκθεση που συνοδεύει τα αποτελέσματα α' εξαμήνου, στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου περιλαμβάνονται οφειλές προς τράπεζες 16,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε τραπεζικό δανεισμό πληρωτέο εντός των επόμενων 12 μηνών.

Η παραπάνω παράμετρος συνέβαλε ώστε στις 30 Ιουνίου 2019, το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του ομίλου να υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού, κατά το ποσό των 23,78 εκατ. ευρώ. Η συμπίεση του κεφαλαίου κίνησης οφείλεται πρωτίστως στην εφαρμογή του Clawback & Rebate από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ο όμιλος.


Πρεμούρα για το δάνειο

Από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας προκύπτει ότι η Νίκας χορήγησε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ σε τρίτο. Μάλιστα, για να το χορηγήσει, αναγκάστηκε η Chipita να ενισχύσει ισόποσα τη Nίκας, ως ότου εξοφληθεί το παραπάνω δάνειο, κατόπιν απαίτησης των ομολογιούχων πιστωτών της αλλαντοβιομηχανίας. Τέτοια πρεμούρα...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr