:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1114 26 - 30 Ιουλίου 2019


Tα ξεχασμένα ΣΔΙΤ που πνίγουν
την Πελοπόννησο στα σκουπίδια

Από τον Αύγουστο του 2014 έχει επιλεγεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ως προσωρινός ανάδοχος για τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που αφορά την κατασκευή και λειτουργία τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια, έχει γίνει μια ντουζίνα συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου επί προηγούμενης κυβέρνησης, η Ελλάδα πληρώνει πρόστιμο στην Ε.Ε. για τις παράνομες χωματερές της Πελοποννήσου, αλλά το έργο δεν λέει να ξεκινήσει!

Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης φαίνεται πως βολεύονται, για ανεξήγητους λόγους, από τη σημερινή κατάσταση με τα σκουπίδια μέσα σε ρέματα και σε χωράφια. Κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μην ξεκινήσει το ΣΔΙΤ, που θα είναι και το μεγαλύτερο στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο νέος περιφερειάρχης Παν. Nίκας λέει τώρα πως το έργο πρέπει να προχωρήσει, γιατί η Πελοπόννησος χάνει τουρίστες -που δεν αντέχουν τη συγκεκριμένη εικόνα- και συνεπώς χρήματα. Για να δούμε πόσο καιρό θα χρειαστεί...



Ο φόβος ακυρώσεων οδικών
αξόνων και μια επιστολή

Συνωστισμός παρατηρείται έξω από το γραφείο του Γ. Καρνέση, Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δύο-τρεις άλλοι διευθυντές υπηρεσιών που προωθούν μεγάλα οδικά έργα, στελέχη μικρότερων τεχνικών εταιρειών, αλλά και ο Γιώργος Συριανός, ανώτατο στέλεχος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Φανταζόμαστε πως όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν αν η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα ακυρώσει κάποια έργα, όπως το Πάτρα - Πύργος και ο Βόρειος Οδικός ¶ξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ). Στο πρώτο έργο υπάρχουν ήδη τέσσερις-πέντε ανάδοχοι που έχουν υπογράψει συμβάσεις.

Στο δεύτερο έχουν ενδιαφερθεί ισχυροί ξένοι όμιλοι, αλλά και όλοι οι μεγάλοι εγχώριοι «παίκτες». Μια επείγουσα επιστολή του κ. Καρνέση προς υπηρεσίες του υπουργείου, την προηγούμενη εβδομάδα, για αναστολή κάθε προκαταβολής ή άλλης πληρωμής προς τους αναδόχους του Πάτρα - Πύργος έχει πάντως προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr