:: euro2day ::Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1096 22 - 26 Μαρτίου 2019


Και ο λογαριασμός στους.
συνήθεις υπόπτους

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής που επέρριπτε πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για τα όσα έγιναν στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, «απασφάλισε» ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Πανίκος Δημητριάδης, βάλλοντας σε καθημερινή πλέον βάση μέσω του facebook, πότε εναντίον της κυβέρνησης και πότε εναντίον της σημερινής διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιό του μετά την ανακοίνωση για την πρόθεση αποχώρηση του κ. Γεωργιάδη από το τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών στο τέλος του έτους: «Τα εποπτικά δεδομένα άλλαζαν συνεχώς γιατί απαιτούσαν πιο αποτελεσματική διαχείριση των ΜΕΔ (μη εξυπηρετούμενων δανείων). Όπως γνωρίζεις, τα ΜΕΔ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης. Είναι η δικαιολογία που προβάλλει η Γερμανία για να μη δεχθεί τις προτάσεις για πανευρωπαϊκή ασφάλιση των εγγυημένων καταθέσεων. Γι' αυτό δεν είχε κανένα νόημα να υπάρχει ανεπαρκής διοίκηση στη Συνεργατική Τράπεζα. Η ευθύνη επίσης του υπουργού Οικονομικών είναι να περάσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στη νομοθεσία. Αν η Βουλή δεν τις ψήφιζε, λογικό θα ήταν να αποχωρούσες τότε, για να μη σου τα φορτώσουν όλα μετά. Θα ήσουν πιο πειστικός αν το έκανες πριν δύο χρόνια».

Η ουσία ωστόσο είναι πως για το ναυάγιο της Συνεργατικής Τράπεζας, τα λάθη έχουν ξεκινήσει από το μακρινό παρελθόν. Και, επιπλέον, ότι για την ολιγωρία των τελευταίων ετών στο μέτωπο της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων ευθύνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι: από τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας που ετοιμάζεται να αποχωρήσει, έως την αντιπολίτευση που δεν ψήφιζε (συχνά λαϊκίζοντας) το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο, έως φυσικά και την κυβέρνηση που προσπαθούσε -ανεπιτυχώς όπως αποδείχτηκε- να ισορροπήσει ανάμεσα σε όλα αυτά, την ώρα που η ΕΚΤ έδειχνε. άγριες διαθέσεις. Τελικά, τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι φορολογούμενοι.Η Intralot και η ενεργοποίηση του τέως CEO

Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η εμπλοκή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Intralot, Κώστα Αντωνόπουλου, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων της εισηγμένης. Μολονότι ο κ. Αντωνόπουλος, μετά τη σύγκρουση με τον ιδρυτή του ομίλου Σωκράτη Κόκκαλη, αποχώρησε από την Ιntralot (στα τέλη του 2014) και επικεντρώθηκε σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, παρέμεινε μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται πως βάζει πλάτη για να αντιμετωπιστούν κάποιες σοβαρές εκκρεμότητες όπως η διατήρηση συμβολαίου που έχει η Intralot στο Μαρόκο κ.ά.

Ο Κώστας Αντωνόπουλος, μπορεί να ασχολήθηκε τα τελευταία χρόνια με την αγορά τροφίμων (συμμετείχε ακόμα και σε διεθνείς εκθέσεις μέσω της εταιρείας του), αλλά παρέμεινε στην αγορά τυχερών παιχνιδιών μέσω της Vermantia, η οποία διοικείται από τον γιο του Φίλιππο.Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr