:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1095 15 - 19 Μαρτίου 2019


Οι προσφορές για το «Nemo»
και τα αιολικά που εξαιρέθηκαν

H 23η Μαρτίου ορίστηκε ως ημέρα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων 17 δανειοληπτών της Τράπεζας Πειραιώς, που ασχολούνται με τη ναυτιλία. Το project «Nemo», όπως ονομάζεται, διεκδικείται από τις Farallon, Davidson Kempner και Fortress. Μετά από μικρές αλλαγές, η περίμετρος του χαρτοφυλακίου δείχνει να οριστικοποιήθηκε.

Η στήλη πληροφορείται ότι τελικώς βγήκαν από το προς πώληση πακέτο τα αιολικά πάρκα επίδοξου ακτοπλόου, ο οποίος είχε δανειοδοτηθεί γενναιόδωρα από τη Millennium Bank, αλλά. ναυάγησε στη γραμμή Πειραιάς - Μυτιλήνη. Οι λόγοι για τους οποίους εξαιρέθηκαν τα εν λόγω πάρκα από το προς πώληση χαρτοφυλάκιο παραμένουν άγνωστοι προς ώρας...



Χρηματιστηριακές σε τεντωμένο σχοινί

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι κερδοφόρες χρηματιστηριακές εταιρείες του έτους 2018 θα μετριούνται στα. δάχτυλα του ενός χεριού. Σ' αυτές τις τόσο λίγες εταιρείες συγκαταλέγεται και η Λέων Δεπόλας.

Η συγκεκριμένη ΑΧΕΠΕΥ κατάφερε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά να διατηρήσει σταθερό τον κύκλο εργασιών της (1,335 εκατ. έναντι 1,37 εκατ. το 2017) και να κλείσει με θετικό αποτέλεσμα (καθαρά κέρδη 167.000 έναντι 461.000 ευρώ το 2017). Πρέπει επίσης να συνεκτιμηθούν ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και τα ίδια κεφάλαιά της, που διαμορφώθηκαν στα 4,82 εκατ. ευρώ.

ΥΓ. Το σχετικά ευχάριστο στοιχείο για τον κλάδο είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί η αξία των συναλλαγών στο Χ.Α., με μεγαλύτερη έμφαση σε «περιφερειακές» μετοχές στις οποίες τοποθετούνται κυρίως Έλληνες επενδυτές και άρα αποφέρουν υψηλότερα ποσοστά προμηθειών στις ΑΧΕ, σε σχέση με τους «μεγάλους» ξένους πελάτες.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr