:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1093 1 - 5 Μαρτίου 2019


ΕΤΕ: οι τρεις... καμπαλέρος
του μετασχηματισμού

Τρεις συμβουλευτικές εταιρείες, οι Ego Zenhder, Oliver Wyman και V+O, τρέχουν για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας το φιλόδοξο πρόγραμμα μετασχηματισμού της. Παρά τα βαριά brands σε διεθνές, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, οι τρεις καμπαλέρος δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Και πληρώνονται γι' αυτό αδρά εδώ και μήνες.

Ωστόσο, το εγχείρημα φαίνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες έχει μπει on track και οι εμπλεκόμενοι, κυρίως ο επικεφαλής της Ego Zenhder στην Ελλάδα, Ανδρέας Γαβριηλίδης, αλλά και το δίδυμο Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολυμπίου βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στην τράπεζα.

Παρά το. σπριντάρισμα, το πρόγραμμα μετασχηματισμού μάλλον δεν θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο, αλλά παίρνει μια καθυστέρηση λίγων ημερών και μπορεί να φθάσουμε Απρίλιο...



Οι φόροι και ο λευκός καπνός
στο παζάρι κυβέρνησης-τραπεζών

Αισιόδοξοι είναι οι τραπεζίτες ως προς την επίλυση του θέματος που προέκυψε με τους παρακρατούμενους φόρους από τόκους ομολόγων και εντόκων γραμματίων.

Δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), τον περασμένο Οκτώβριο, έκριναν ότι οι παρακρατούμενοι φόροι από τόκους ομολόγων και εντόκων γραμματίων μπορούν να συμψηφιστούν μόνο με τον ετήσιο φόρο εισοδήματος. Οι αποφάσεις προκάλεσαν αναστάτωση σε όλο το τραπεζικό σύστημα, καθώς ήταν καθολική πρακτική η προπληρωμή άλλων φόρων με τους παρακρατούμενους από το Δημόσιο φόρους από τόκους ομολόγων και εντόκων. Ως εκ τούτου, θα απαιτούνταν σημαντικές αναμορφώσεις στους ισολογισμούς της τελευταίας 10ετίας.

Οι τράπεζες κατέθεσαν, μέσω της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών και μετά από διαβούλευση φαίνεται ότι επήλθε συμφωνία. Ίσως για αυτό ο CEO της Εθνικής, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στο θέμα ως να έχει, ήδη, επιλυθεί.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr