:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1087 18 - 22 Ιανουαρίου 2019


Παράταση στον διαγωνισμό για τα δορυφορικά διόδια

Οι ισχυρότεροι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας, καθώς και οι μεγαλύτεροι παίκτες στη διαχείριση διοδίων διεθνώς συμμετέχουν στον διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών για το νέο σύστημα δορυφορικών διοδίων. Ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, άφηνε αρχικά να εννοηθεί πως οι προσφορές θα υποβληθούν ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο, αλλά τελικά η αρμόδια υπηρεσία όρισε ως ημερομηνία υποβολής προσφορών για το έργο των 450 εκατ. ευρώ, την 7η Φεβρουαρίου, με το άνοιγμα των σχετικών φακέλων να έχει προγραμματιστεί για τις 13 του ίδιου μήνα.

Σχεδόν όλες οι κοινοπραξίες έχουν πάντως ζητήσει παράταση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο υπουργείο σκέφτονται να μεταθέσουν την ημερομηνία κατάθεσης προσφορών κατά ακόμη δύο εβδομάδες. Για να καταλάβετε ποιοι διεκδικούν το έργο, συμμετέχουν οι κοινοπραξίες: Vinci Highways - Vinci Concessions - KAPSCH TraficCom A.G. - ΤΕΡΝΑ, Nusz - Mυτιληναίος, Άκτωρ - Autostrade - Ιntrakat - Intrasoft International, ΟΤΕ - T-Systems, Strabag - Skytoll.

Πρώτο τετ-α-τετ με τον ισχυρό άντρα του SSM

Στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες τραπεζίτες θα έχουν την τιμή να συναντηθούν στη Φρανκφούρτη με τον νέο επόπτη τους Αντρέα Ένρια, επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM). Η συνάντηση θα γίνει μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαου Καραμούζη, προκειμένου τα υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών τραπεζών να πάρουν μια γεύση από τις διαθέσεις και τις προθέσεις του νέου αφεντικού. Εκείνη την ημέρα θα βρεθούν όλοι στη Φραγκφούρτη καθώς η PWC διοργανώνει συνέδριο με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών.

Η πρώτη επαφή με τον Ένρια είναι σημαντική και κρίσιμη, καθώς τον Μάρτιο ο SSM πρέπει να δώσει το πράσινο φως και την τελική έγκριση στους στόχους μείωσης των NPEs που έχουν καταθέσει οι τράπεζες για την 3ετία 2019-2021. Ο Ιταλός είναι αυστηρός και φάνηκε από το πώς χειρίσθηκε την υπόθεση με την ιταλική τράπεζα Carige, υπόθεση που προέκυψε με το που ανέλαβε τα ηνία από την Ντανιέλ Νουί.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr