:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1082 14 - 18 Δεκεμβρίου 2018


ΕΔΑΚ: Βγαίνουν μπροστά
για προσέλκυση επενδυτών

Μετά από πολλά χρόνια πολιτικής μάρκετινγκ που θύμιζε. παλιό, καλό ιταλικό. κατενάτσιο, οι ΑΕΔΑΚ φαίνεται πως δειλά δειλά αρχίζουν να βγαίνουν επιθετικότερα στην αγορά, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδυτών και την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η 3Κ Investment Partners ΑΕΔΑΚ, η οποία βασιζόμενη στις υψηλές επιδόσεις της κατά την τελευταία τριετία, έχει ξεκινήσει διαφημιστικό πρόγραμμα. Επίσης, τα στελέχη της Αιολική ΑΕΕΧ, η οποία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 πρόκειται να μετατραπεί σε μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού (σε συνεργασία με την CPB ΑΕΔΑΚ), δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να προσελκύσουν και νέους μεριδιούχους, προκειμένου να αυξήσουν το ενεργητικό του Α/Κ.

Τέλος, ορισμένες τράπεζες έχουν ξεκινήσει να προτείνουν στους καλούς πελάτες τους, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων που ταιριάζουν στο επενδυτικό τους προφίλ. Για να δούμε αν και πόση συνέχεια θα υπάρξει σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Σε πολλές... δόσεις βγαίνει στο σφυρί
το «Avenue»

Γιατί χρειάζονται περίπου 40 πλειστηριασμοί, από δύο τράπεζες, ώστε να βγει στο σφυρί, στις 19 Σεπτεμβρίου, το γνωστό εμπορικό κέντρο «Avenue» στη Λεωφόρο Κηφισίας; Το εμπορικό κέντρο, που σήμερα ελέγχεται από την οικογένεια Παπαγεωργίου, γνωστή από τη δράση της στη Sanyo (σήμερα Τρόπαια Συμμετοχών), είναι τεμαχισμένο σε πολλές μικρές ιδιοκτησίες. Για παράδειγμα, μεγάλος αριθμός από τους 24 πλειστηριασμούς που προχωρούν με επισπεύδοντα την Τράπεζα Πειραιώς αφορούν θέσεις στάθμευσης. Χώρους καταστημάτων αφορούν, κυρίως, οι πλειστηριασμοί που θα πραγματοποιηθούν με επισπεύδοντα τη Eurobank.

Η στήλη προσπάθησε να διαπιστώσει ποιο ακριβώς ποσοστό του εμπορικού κέντρου αφορούν οι περίπου 40 πλειστηριασμοί, χωρίς επιτυχία... Η συνολική επιφάνεια του Avenue, που άρχισε να λειτουργεί το 2007, φτάνει τις 22.000 τετραγωνικά μέτρα. Το ακίνητο είναι η μία άκρη του τριγώνου με τα τρία εμπορικά κέντρα στην περιοχή του Αμαρουσίου. Τα άλλα δύο («The Mall», «Golden Hall») ελέγχονται από τη Lamda Development του ομίλου Λάτση.

Η οικογένεια Παπαγεωργίου διαχειριζόταν το εμπορικό κέντρο μέσω της Avenue Management ΙΚΕ, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε ετήσια έσοδα περί τα 2.000.000 ευρώ. Θα βρεθεί άραγε αγοραστής για όλα τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό ή οι ενδιαφερόμενοι θα επικεντρωθούν σε δύο-τρία καταστήματα που έχουν καλύτερους όρους μίσθωσης και κάποια πελατεία;



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr