:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1081 7 - 11 Δεκεμβρίου 2018


ΤΟ ΜΠΡΑ-ΝΤΕ-ΦΕΡ ΤΟΥ 2019

Η μάχη των εκτιμήσεων για «ταύρους» και «αρκούδες»

O
Δεκέμβριος κάθε έτους είναι παραδοσιακά για τον επενδυτικό κόσμο διεθνώς ο μήνας των εκτιμήσεων και των προβλέψεων. Όλοι επιχειρούν να αποτιμήσουν την χρονιά που ολοκληρώνεται και, με βάση την πορεία της και τα δεδομένα, να σκιαγραφήσουν το τοπίο του επόμενου έτους και να κινηθούν ανάλογα.

Αυτό ο Δεκέμβριος, όμως, έχει μια ιδιαιτερότητα που κάνει το παιχνίδι των προβλέψεων δύσκολο, γιατί τα ανοιχτά μέτωπα ανά τον κόσμο είναι πάρα πολλά και οι εξελίξεις ταχύτατες. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται λίγο πιο ασφυκτική καθώς αυξάνονται οι απαισιόδοξοι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι αισιόδοξοι δεν έχουν εξίσου ισχυρά επιχειρήματα, με κυριότερο το ότι τα τελευταία χρόνια οι απαισιόδοξοι. διαψεύδονται θεαματικά!

Η εικόνα είναι ανάλογη και στο ελληνικό χρηματιστήριο, όμως εδώ η κατάσταση είναι πιο σύνθετη, καθώς διανύουμε ουσιαστικά προεκλογική περίοδο - η οποία, επίσης. παραδοσιακά, ανακατεύει την τράπουλα με άλλο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, η μάχη μεταξύ «ταύρων» και «αρκούδων» έχει ανάψει και θα εξελίσσεται δύσκολη και απρόβλεπτη μέρα με τη μέρα.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr