:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1077 9 - 13 Νοεμβρίου 2018


Η... κρυφή εξαγορά της Motor Oil

Μια και πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις επενδύσεις της MΟΗ σε κλάδους μη συναφείς με το παραδοσιακό της αντικείμενο, ο εισηγμένος όμιλος έχει αποκτήσει από τον Ιανουάριο του 2018 μικρό ποσοστό και στην ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct (κυπριακών συμφερόντων, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο).

Ειδικότερα, το ποσοστό αυτό αποκτήθηκε μέσω της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Hellas Direct, στην οποία μεταξύ άλλων εισήλθε και το IFC μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ήδη, η Hellas Direct συμμετέχει στο πρόγραμμα allSmart των πρατηρίων της θυγατρικής Coral, όπου όσοι συνάψουν συμβόλαια στη συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία, αποκομίζουν οφέλη στη συνεργασία τους με τα πρατήρια της Shell.

Το κρίσιμο ερώτημα για τον Περσέα

Στην αγορά ακούγονται διάφορα σενάρια για το αν τελικά, μετά το πέρασμα των Ιχθυοτροφείων Σελόντα στο fund της Amerra, θα ακολουθήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση και στον Περσέα. Και, αν ναι, ποια έκταση θα έχει.

Ειδικότερα, τα Ιχθυοτροφεία Σελόντα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του Περσέα με 41,38%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχεται από τον όμιλο Κυριακού (41,16%), τον Γεώργιο Αντύπα (6%) και το ευρύ επενδυτικό κοινό (11,46%). Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι θεωρηθεί ότι δρουν συντονισμένα, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η δημόσια πρόταση να αφορά μόνο το 11,46% που κατέχει το ευρύ επενδυτικό κοινό. Κύκλοι προσκείμενοι στους διαφαινόμενους αγοραστές υποστηρίζουν πως το θέμα δεν είναι του παρόντος.

ΥΓ. Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι υποχρεώσεις των Ιχθυοτροφείων Σελόντα προς τον Περσέα εξυπηρετούνται χωρίς καθυστερήσεις, σύμφωνα με τους εμπορικούς όρους που έχουν συμφωνηθεί.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr