:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1074 19 - 2.3 Οκτωβρίου 2018


Μεταγραφές στην Intrakat

Οι αλλαγές στην Intrakat, με την είσοδο του κ. Δημήτρη Κούτρα, στο μετοχικό κεφάλαιο και στη διοίκηση, μπορεί να πυροδοτήσουν και... μεταγραφές, λένε οι γνωρίζοντες. Και όχι μεταξύ των παλαιών συνεργατών του κ. Κούτρα στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στην κατασκευαστική αγορά υποστηρίζουν πως ανώτερο στέλεχος της Ιntrakat έχει φτάσει μέχρι του σημείου να συζητά τη μεταγραφή του σε ισχυρό όμιλο του κλάδου. Τις επόμενες εβδομάδες, θα διαπιστώσουμε αν πρόκειται για απλές φήμες.

Βιοκαρπέτ: ποντάρει σε καλύτερες μέρες

Παρότι από την αρχή του έτους η τιμή της μετοχής της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ έχει σχεδόν διπλασιαστεί στο ταμπλό του Χ.Α., εξακολουθεί να βρίσκεται λίγο κάτω από το 50% της λογιστικής της αξίας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι «κλειδί» της υπόθεσης είναι το πότε ο εισηγμένος όμιλος θα καταφέρει να επιστρέψει στην κερδοφορία και μάλιστα επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη επίδοση.

Μέχρι τώρα πάντως, η κατάσταση έχει ως εξής: Η μεταλλουργική δραστηριότητα (Exalco) έχει ήδη επιστρέψει στο «συν» και φέτος -εκμεταλλευόμενη εξαγωγές και αυξημένη τιμή αλουμινίου- τρέχει με καλύτερα νούμερα (προ φόρων κέρδη πρώτου εξαμήνου 482.000 έναντι 319.000 ευρώ). Με δεδομένη τη θετική εποχικότητα του β' εξαμήνου, το έτος αναμένεται να κλείσει σε καλύτερα επίπεδα. Στις θετικές εξελίξεις επίσης συγκαταλέγεται το γεγονός ότι μέσα στο δεύτερο φετινό εξάμηνο θα προστεθεί στο δυναμικό του ομίλου μια νέα μονάδα ΑΠΕ, ισχύος 4 MW, στο νομό Λαρίσης.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα παραμένει έντονα ζημιογόνος (-1,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο μισό του έτους). Όσο και αν το νούμερο αυτό αναμένεται να βελτιωθεί στο δεύτερο εξάμηνο (θετική εποχικότητα), αναμφίβολα. θα ρουφήξει την όποια θετική επίδοση της μεταλλουργικής δραστηριότητας.

Έχει δίκιο λοιπόν η διοίκηση του ομίλου, όταν υποστηρίζει πως για να επιστρέψει ο όμιλος στα κέρδη χρειάζεται αύξηση των εξαγωγών (ολοκληρώνεται επενδυτικό project στη μεταλλουργική δραστηριότητα) και τόνωση της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας. Σε μια τέτοια περίπτωση, πιθανόν η μετοχή να δει. καλύτερες μέρες.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr