:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1072 5 - 9 Οκτωβρίου 2018


Το δύσκολο εξάμηνο της Βαράγκης

Αύξηση κύκλου εργασιών (από το 1,7 στα 2,5 εκατ. ευρώ), διεύρυνση των καθαρών ζημιών (από 390.000 σε 1,917 εκατ. ευρώ) και αρνητικά ίδια κεφάλαια ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της Βαράγκης.

Η εισηγμένη εταιρεία, που πρόσφατα αιτήθηκε την ένταξή της στις διατάξεις του άρθρου 106α (με τη σύμφωνη γνώμη του 74% των πιστωτών), προχώρησε και σε αλλαγές στη θυγατρική της Varangis Turnkey Interior Project. Από τη μια πλευρά, μείωσε το ποσοστό συμμετοχής της στο 34%, από την άλλη πλευρά, όμως, ο τοπικός εταίρος ελπίζεται ότι θα συνδράμει στην ανάληψη νέων έργων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Λιβάνης: σχέδιο με. όραμα

Δύο στάδια περιλαμβάνει η υποβληθείσα αίτηση των Εκδόσεων Λιβάνη για ένταξη της εισηγμένης στις διατάξεις του άρθρου 99 (η έκδοση της απόφασης αναμένεται το επόμενο έτος).

Πρώτον, την πώληση στις τράπεζες των προσημειωμένων ακινήτων της (και επαναμίσθωσής τους). Το 65% του τιμήματος θα μειώσει τις τραπεζικές υποχρεώσεις και το υπόλοιπο θα δοθεί στην εταιρεία για να εξοφλήσει μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και έτσι να λάβει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Και δεύτερον, το υπόλοιπο των 11,5 εκατ. ευρώ των δανείων της εισηγμένης που θα παραμείνει μετά την ανταλλαγή των ακινήτων, θα σπάσει σε δύο κομμάτια. Το ένα (2,62 εκατ. ευρώ) θα θεωρηθεί ως εξυπηρετούμενο, ενώ το άλλο (8,93 εκατ.) ως «μη εξυπηρετούμενο». Και για τμήμα του μη εξυπηρετούμενου δανείου θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων πληρωμής το. 2033.

ΥΓ.1. Η πρόταση προβλέπει επίσης κούρεμα 10% σε προμηθευτές και διάφορους πιστωτές. ΥΓ.2. Η εισηγμένη έκλεισε το πρώτο μισό του 2018 με αρνητικά ίδια κεφάλαια (-10,5 εκατ.) και επίσης αρνητικό EBITDA (-120.000 ευρώ).



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr