:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1069 14 - 18 Σεπτεμβρίου 2018


Η αναφορά-έκπληξη για το «Ντυνάν»

Τουλάχιστον έκπληξη προκάλεσε σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για το «Ερρίκος Ντυνάν» η επιλογή του πρωθυπουργού να αναφερθεί από το βήμα της ΔΕΘ στον στόχο ένταξης του νοσοκομείου στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

Η αναφορά, μάλιστα, ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν του Δημοσίου «και σχεδόν εκλάπη», εντείνει το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί εδώ και καιρό ότι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, πλην του Ιδρύματος Ωνάση, θα βρουν μπροστά τους σημαντικά θέματα. Μένει να φανεί αν το παραπάνω κλίμα θα έχει επίπτωση στον αριθμό των δεσμευτικών προσφορών που πρέπει να κατατεθούν στις 15 Οκτωβρίου.

Οι γενικές συνελεύσεις
και το πρόβλημα του Σεπτεμβρίου

Δώδεκα γενικές συνελεύσεις εισηγμένων εταιρειών είχαμε στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ πολλές άλλες έλαβαν χώρα κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Από τότε που άλλαξε το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, βλέπουμε ολοένα και περισσότερες εταιρείες να ξεφεύγουν από το προηγούμενο χρονικό όριο του πρώτου εξαμήνου (ο γνωστός συνωστισμός των τελευταίων ημερών του Ιουνίου) και να. στριμώχνουν πλέον τις συνελεύσεις τους στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Για να μην αναφερθούμε και σε περιπτώσεις ομίλων (π.χ. Folli Follie, Euromedica, Altec) που μετά από σχετικές αναβολές πηγαίνουν ακόμη παραπέρα.

Το πρόβλημα είναι διπλό. Πρώτον, καθυστερεί ο έλεγχος των μετόχων μειοψηφίας στις διοικήσεις των εταιρειών. Δεύτερον, οι μικρομέτοχοι αρχίζουν να ενημερώνονται για την πορεία της τρέχουσας χρονιάς μετά. τις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς έχει καταργηθεί και η υποχρεωτική δημοσίευση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Για να μην αναφερθούμε και στην περίπτωση κάποιων εταιρειών, που ακόμη και στις αρχές Σεπτεμβρίου αρνούνται οποιαδήποτε ενημέρωση, υποστηρίζοντας ότι στα τέλη του μήνα θα εκδώσουν τις εξαμηνιαίες λογιστικές τους καταστάσεις.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr