:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1067 31 - 4 Σεπτεμβρίου 2018


ΔEΗ: μια έκτακτη επιβάρυνση

Με μη επαναλαμβανόμενα κόστη θα επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα της ΔΕH για το β' τρίμηνο της φετινής χρήσης. Όπως ανέφερε η διοίκηση της Επιχείρησης στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2017, τα αποτελέσματα β' τριμήνου θα επιβαρυνθούν με 102 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής και 164 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, λόγω της κατάργησης του συμψηφισμού της αποζημίωσης των εργαζομένων με το εφάπαξ βοήθημα. Διάταξη που περιλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της ΓΕΝΟΠ ΔΕH.

ΕΛΤΡΑΚ: εξαφανίζεται το... μαμούθ

Μετά τις περσινές αποφάσεις της ΕΛΤΡΑΚ για διανομή κεφαλαίων-μαμούθ στους μετόχους της εισηγμένης, στη φετινή επικείμενη τακτική γενική συνέλευση της 10ης Σεπτεμβρίου θα προταθεί η μηδενική διανομή μερίσματος, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί η έγκριση για καταβολή 305.000 ευρώ σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ποσό που προέρχεται από φορολογητέα κέρδη.

Στα φετινά αξιοσημείωτα της ΕΛΤΡΑΚ περιλαμβάνεται και η αποχώρηση (συνταξιοδότηση) του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γεωργίου Κόλλια, που συνέβαλε δραστικά προκειμένου η εισηγμένη να ξεπεράσει με επιτυχία τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Κόλλιας αντικαταστάθηκε από την Παρασκευή Πολίτη -ανιψιά του βασικού μετόχου κ. Αναστάσιου Πολίτη- η οποία είχε εισέλθει στο Δ.Σ. της ΕΛΤΡΑΚ προ δωδεκαμήνου.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr