:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1065 17 - 21 Αυγούστου 2018


Έχουν γερές άμυνες

Μικρή αναμένουν οι αναλυτές να είναι η επίπτωση στα εγχώρια διυλιστήρια από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, παρότι τα πετρελαιοειδή (κυρίως ντίζελ) αποτελούν το πρώτο σε αξία προϊόν εξαγωγής στη γείτονα χώρα.

Η εκτίμησή τους εδράζεται στα εξής στοιχεία: αφενός η αξία των πωλήσεων στην Τουρκία δεν ξεπερνά το 10% του ετήσιου τζίρου των Motor Oil και Ελληνικών Πετρελαίων, αφετέρου οι πελάτες τους διατηρούν, λόγω αντικειμένου δραστηριότητας, ικανοποιητική θέση σε συνάλλαγμα (δολάρια). Ακόμη και σε περίπτωση capital controls θα υπάρξουν σχετικές πρόνοιες, καθώς οι ανάγκες της Τουρκίας σε ντίζελ δεν μπορούν να καλυφθούν από τα τοπικά διυλιστήρια.

Προχωρά με Innovation Brain η EBZ

Καμία νέα δεσμευτική προσφορά, με τα σχετικά αποδεικτικά ύπαρξης των απαραίτητων κεφαλαίων, δεν έχουν λάβει, όπως πληροφορείται η στήλη, ΕΒΖ και Τράπεζα Πειραιώς από ενδιαφερόμενο στρατηγικό επενδυτή για τη βιομηχανία ζάχαρης. Ως εκ τούτου, τα περί ενδιαφέροντος από άλλους επενδυτές παραμένουν φιλολογικά και η διαδικασία προχωρά με την Innovation Brain.

Οι EΒΖ και Innovation Brain υπέγραψαν την 1η Αυγούστου έγγραφο προθέσεων για την εξυγίανση της πρώτης. Θα καταρτιστεί σχέδιο εξυγίανσης το οποίο, εφόσον έχει τη στήριξη της Πειραιώς ως μεγαλοπιστωτή, θα κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο προβλέποντας τα εξής: η Innovation θα βάζει φρέσκο χρήμα ως στρατηγικός επενδυτής και θα αποκτήσει, μέσω μιας νέας εταιρείας με άλλο ΑΦΜ, τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της EΒΖ. Τα δικαιώματα των εργαζομένων θα διασφαλιστούν με κυβερνητική πρωτοβουλία.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr