:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1064 10 - 14 Αυγούστου 2018


Οι εργαζόμενοι και το...
γλυκό φθινόπωρο της ΕΒΖ

Στο τέλος του επόμενου διμήνου αναμένει η κυβέρνηση να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης και μεταβίβασης της ΕΒΖ. Μετά το έγγραφο προθέσεων (Letter of Intent) που υπεγράφη με την 5ΙΒ Innovation Brain LLC (με έδρα την Ελβετία) την 1η Αυγούστου και την κατάθεση του σχετικού ποσού σε τράπεζα, ξεκίνησε ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας (Due Diligence). Πλην απροόπτου, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε, στη συνέχεια, να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Η ελληνική πλευρά δεν κρύβει ότι θα υπάρξει μείωση του υπάρχοντος προσωπικού (συνολικά ανέρχεται στα 220 άτομα), δεδομένου ότι ο νέος επενδυτής έχει κάνει σαφή την πρόθεσή του να προσανατολιστεί «όχι γενικά σε νεαρότερες ηλικίες, αλλά σε καταρτισμένα στελέχη» με γνώσεις στο αντικείμενο.

Δεδομένου ότι ο σημερινός μέσος όρος των εργαζομένων είναι τα 53 έτη, οι αρμόδιοι υπουργοί, Αλέξης Χαρίτσης και Έφη Αχτσιόγλου, έχουν ήδη αναζητήσει (και εντοπίσει) οδούς απορρόφησης όσων βρεθούν εκτός ΕΒZ, καθώς η αγορά εργασίας γι' αυτές τις ηλικίες είναι εξαιρετικά δύσκολη...

Γιατί είναι πλήρως καλυμμένη
η ΑΜΚ της Σφακιανάκης

Πλήρως καλυμμένη είναι εκ των πραγμάτων η αύξηση κεφαλαίου κατά 5,06 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εισηγμένη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, Σφακιανάκης.

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, Σφακιανάκης Συμμετοχών Α.Ε. και ο κ. Στ. Τάκη, δήλωσαν ότι θα καλύψουν πλήρως τα δικαιώματα που τους αναλογούν και θα προεγγραφούν για τυχόν αδιάθετες μετοχές. Η μεν Σφακιανάκης Συμμετοχών Α.Ε. θα καταβάλει για τις παραπάνω ενέργειες το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ (το 1,5 εκατ. έχει προκαταβληθεί, ως έναντι της αύξησης), ενώ ο κ. Στ. Τάκη θα διαθέσει το ποσό των 2 εκατ. (έχει στο σύνολό του προκαταβληθεί). Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό οι πωλήσεις του ομίλου που αφορούν, στην εμπορία αυτοκινήτων, παρουσίασαν αύξηση από 1/1/2018 έως την ημερομηνία έκδοσης του δελτίου και αναμένεται να συνεχίσουν με αντίστοιχους ρυθμούς αύξησης έως το τέλος του 2018. Ο κλάδος των μισθώσεων, επωφελούμενος από την αναμενόμενη ενδυνάμωση του τουρισμού και την αύξηση των τουριστικών αφίξεων, αναμένεται να συνεχίσει, επίσης, τη θετική πορεία που παρουσιάζει από τις αρχές του έτους.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 4
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr