:: euro2day ::
 















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1056 15 - 19 Ιουνίου 2018


Το δώρο στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ
και οι λιγνιτικές μονάδες

Κι ενώ πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία (21 Ιουνίου) υποβολής των προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη, πολλοί είναι εκείνοι που παρατηρούν τις όχι και τόσο δυναμικές αντιδράσεις των συνδικαλιστών απέναντι στην πώληση. Ούτε καταλήψεις έγιναν ούτε διακοπές λειτουργίας των σταθμών.

Οι «κακές γλώσσες» θέλουν την απάντηση να δίνεται μέσα από διάταξη νόμου που ψηφίστηκε τον Απρίλιο και ικανοποιεί αίτημα όσοι αποχωρούν από την εταιρεία να εισπράττουν τόσο αποζημίωση απόλυσης 15.000 ευρώ όσο και το εφάπαξ βοήθημα από το ασφαλιστικό ταμείο.

Μέχρι τώρα γινόταν συμψηφισμός των ποσών αυτών. Το κόστος σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις φτάνει τα 164 εκατ. ευρώ.

Μήπως τελικά όλα έχουν ένα τίμημα;


Ο φιλέλλην Ολλανδός μεγιστάνας
και η στοίβα επενδυτικών προτάσεων

Μια μεγάλη στοίβα από υποψήφιες επενδύσεις στην Ελλάδα έχει πάνω στο γραφείο του ο Henry Holterman, επικεφαλής της ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας Reggeborgh Invest και γαμπρός του δισεκατομμυριούχου Dik Wessels, που πέθανε πέρυσι τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, όσοι παρακολουθούν τις κινήσεις του, υποστηρίζουν πως η κινητικότητα συνδέεται με ένα προσωπικό στοίχημα του Holterman πως η χώρα μας θα γνωρίσει πολύ καλύτερες ημέρες. Η ιδιαίτερη αγάπη του για την Κέρκυρα έχει οδηγήσει, επίσης, σε μια στενή συνεργασία με ισχυρό πολιτικό παράγοντα και πρώην υπουργό.

Η Reggerborgh Invest, εκτός από τη συμμετοχή του 9% στη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, έχει εμπλακεί ή εμπλέκεται αυτές τις ημέρες και σε πλήθος άλλων προσπαθειών για αγορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων. Είναι, επίσης, και εκ των συνεταίρων της Vitol -που εμφανίζεται ως διεκδικητής του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων- στην εταιρεία διυλιστηρίων και αποθήκευσης καυσίμων Varo. Η ολλανδική επενδυτική εταιρεία διαχειρίζεται κεφάλαια της οικογένειας Wessels και ελέγχει, μεταξύ άλλων, τη VolkerWessels, έναν από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης. Τα ηνία της Reggerborgh Invest και συνολικά της οικογενειακής περιουσίας έχει σήμερα ο Henry Holterman, παντρεμένος με την κόρη του Ολλανδού μεγιστάνα Gerita, ενώ στην επενδυτική εταιρεία εργάζεται και ο σύζυγος της δεύτερης κόρης του, της Inge...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr