:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1052 18 - 22 Μαΐου 2018


Για βόλτα στο Aιγαίο ή για...
ψώνια στο real estate;

Λέτε να έκανε έρευνα αγοράς ή απλώς βόλτες στο Αιγαίο ο κυπριακής καταγωγής Ανδρέας Παναγιώτου, ο οποίος αφού την προηγούμενη δεκαετία κατέκτησε μία από τις κορυφαίες θέσεις στην αγορά ακινήτων της Βρετανίας, πώλησε το χαρτοφυλάκιο και σήμερα ελέγχει 14 ξενοδοχεία ανά την Ευρώπη μέσω του Ability Group;

Το πολυτελές σκάφος του πρώην πρωταθλητή του μποξ, που μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησε χαρτοφυλάκιο περίπου 7.000 ακινήτων στη Βρετανία (κάποια στιγμή ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής ακινήτων), τριγυρνούσε πάντως το Σαββατοκύριακο 12-12/5 στο Αιγαίο.

Η διοίκηση του Ability Group δεν κρύβει τις επιδιώξεις για χαρτοφυλάκιο αξίας 2 δισ. στερλινών σε ξενοδοχεία, αναπτύξεις και άλλα εμπορικά ακίνητα μέχρι το 2020. Σήμερα ελέγχει, μεταξύ άλλων, το Club Med στην Kamarina της Σικελίας, 5 ξενοδοχεία «Hilton» στη Βρετανία, 3 ξενοδοχεία «Radisson» και 2 της αλυσίδας «Travelodge» επίσης στη Βρετανία.


Βγάζουν... λαβράκια
οι e-διαγωνισμοί του Δημοσίου

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά σχεδόν 15 εκατ. ευρώ κέρδισε το ελληνικό Δημόσιο από έναν διαγωνισμό για την προμήθεια στεφανιαίων ενδοπροθέσεων. Αυτό πληροφορηθήκαμε τις προάλλες από τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με αφορμή την πλήρη ενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, δηλαδή την εποχή που οι διαγωνισμοί δεν γίνονταν ηλεκτρονικά, αλλά με διάφορους γνωστούς και άγνωστους τρόπους, η γενική γραμματεία Εμπορίου προϋπολόγισε για την προμήθεια συγκεκριμένου αριθμού στεφανιαίων ενδοπροθέσεων το ποσό των 20.893.680 ευρώ. Όταν όμως διενήργησε τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, στον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει προσυνεννόηση -κοινώς να «στηθεί»- διαπίστωσε ότι οι προμηθευτές είχαν μεγάλα περιθώρια εκπτώσεων.

Πόσο λοιπόν έκλεισε η προμήθεια; Στα 6.229.412 ευρώ, δηλαδή κατά περίπου 70% χαμηλότερα απ' ό,τι είχε προϋπολογιστεί. Προφανώς και δεν έχασε ο προμηθευτής σ' αυτή την τιμή. Άλλοι έχαναν τόσα χρόνια...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr