:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1048 20 - 24 Απριλίου 2018


Eurobank: όλες σε μία στέγη

Το τυπικό τέλος στον αδρανή, τα τελευταία χρόνια, σχεδιασμό μεταφοράς των βαλκανικών θυγατρικών της κάτω από μια εταιρεία συμμετοχών βάζει, όπως όλα δείχνουν, η Eurobank. Όπως προκύπτει από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2017, στο τέταρτο τρίμηνο η Eurobank απέκτησε από τη CEH Balkan Holdings, έναντι τιμήματος 54 εκατ. ευρώ, το σύνολο των μετοχών που κατείχε η τελευταία στη Eurobank Bulgaria (Postbank).

). Έτσι, η άμεση συμμετοχή της Eurobank αυξήθηκε στο 56,14%. Η άμεση και έμμεση συμμετοχή της παρέμεινε στο 99,9%. Τέλος, το σύνολο της Eurobank Bulgaria, με βάση την παραπάνω συναλλαγή, αποτιμάται στα 598,5 εκατ. ευρώ.


Συνελεύσεις: το ξεχαρβαλωμένο
πλαίσιο και οι θετικές εκπλήξεις

Θετική έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ορισμένες εισηγμένες εταιρείες αλλάζουν την. πάγια τακτική τους και συγκαλούν φέτος νωρίς τις ετήσιες γενικές τους συνελεύσεις, προκειμένου να ενημερώσουν γρήγορα τους μετόχους τους.

. Ήδη έχει διεξαχθεί η τακτική γενική συνέλευση της Περσεύς και μέσα στον μήνα (30/4) αναμένεται και αυτή της ΒΙΣ. Μάλιστα, χρηματιστηριακοί παράγοντες δεν βλέπουν κάποια σκοπιμότητα να υποκρύπτεται πίσω από την αλλαγή στάσης των συγκεκριμένων εταιρειών. Από την άλλη πλευρά, το σχετικό θεσμικό πλαίσιο έχει πλέον ξεχαρβαλωθεί. Έτσι, τακτικές γενικές συνελεύσεις μπορούν να γίνονται έως και δύο μήνες και δέκα ημέρες μετά την προθεσμία υποβολής φορολογικής δήλωσης (30 Ιουνίου για την Ελλάδα), δηλαδή έως και τη 10η Σεπτεμβρίου.

Και επειδή η φετινή (όπως και η περσινή.) προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να παραταθεί πέραν την 30ής Ιουνίου, οι εισηγμένες θα έχουν τουλάχιστον ολόκληρο τον Σεπτέμβριο του 2018 προκειμένου να απολογηθούν και να ενημερώσουν τους μετόχους τους για την. πορεία της προηγούμενης χρονιάς.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr