:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1046 6 - 10 Απριλίου 2018


Χρηματιστήριο: όλα για τα επενδυτικά κεφάλαια

Θέλει κόπο, αλλά οπωσδήποτε και τρόπο, ώστε οι επιχειρήσεις να προσεγγίσουν επενδυτικά κεφάλαια, διαδικασία κατά την οποία διάφοροι φορείς εντοπίζουν σημαντικό έλλειμμα εκ μέρους των μικρών και μεσαίων ελληνικών εταιρειών.

Μέσα στις πρωτοβουλίες εκπαίδευσης της «άγουρης» ελληνικής επιχειρηματικότητας εντάσσεται και το σχέδιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο σε συνεργασία με διάφορους φορείς, προγραμματίζει τη θέσπιση ενός προγράμματος καθοδήγησης. Όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, πρόκειται για ένα εργαλείο που αξίζει να χρησιμοποιηθεί, ώστε «κάποιος να γίνει επενδυτικά επιλέξιμος».

Σ' αυτήν την προσπάθεια, το Χ.Α. ήδη συνεργάζεται με φορείς όπως το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αλλά και το World Business Council for Sustainable Development και το European Sustainable Development Network (ESDN).

Μια πρώτη γεύση δόθηκε προ εβδομάδων στην επίσημη παρουσίαση του Sustainability Performance Directory, του Επιχειρηματικού Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης, που λειτουργεί ως εργαλείο υποστήριξης των επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα πλαίσιο αναφοράς μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, για τη συμμόρφωση των εταιρειών με κανονιστικά πλαίσια.


Τα... υπόλοιπα της Δομοτεχνικής σε πλειστηριασμό

Ημιτελές άφησε η Δομοτεχνική ένα τεράστιο συγκρότημα καταστημάτων και κατοικιών στην οδό Βασ. Ηρακλείου 45 στη Θεσσαλονίκη, που βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Τράπεζα με την απίστευτη τιμή εκκίνησης των 3,76 εκατ. ευρώ. Η πάλαι ποτέ κραταιά τεχνική εταιρεία της Θεσσαλονίκης, της οικογένειας Αλεξόπουλου, δεν άντεξε την κρίση των τελευταίων ετών. Η οικογένεια ελέγχει, πάντως, και την αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων Domotel.

Το ημιτελές κτιριακό συγκρότημα που βγαίνει στο σφυρί, έχει επιφάνεια σχεδόν 5.000 τ.μ. και αποτελείται από τρία τμήματα. Δύο οκταώροφες οικοδομές με ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα και ένα μικρότερο, διώροφο, τμήμα, μεταξύ των δύο ψηλών κτιρίων που θα στέγαζε καταστήματα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr