:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1041 2 - 6 Μαρτίου 2018


Νέα επένδυση Δασκαλόπουλου

Προς νέα επένδυση οδεύει η DECA investments του Δ. Δασκαλόπουλου σε μικρομεσαία επιχείρηση, κίνηση, ωστόσο, για την οποία ο διευθύνων σύμβουλος του fund κ. Ν. Κούλης δεν θέλησε να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες.

Περιέγραψε, ωστόσο, την επιχειρηματική στάση των ιδρυτών της εταιρείας και την αποδοχή των ορίων τους όσον αφορά τις δυνατότητες που είχαν να την αναπτύξουν μόνοι τους, συνειδητοποίηση που τους έστρεψε στην αναζήτηση συμμετοχών και χρηματοδοτών.

Με αυτό το παράδειγμα, ο κ. Κούλης υποστήριξε και πάλι, στο πλαίσιο πρόσφατου συνεδρίου του ΣΕΒ, ότι -πέρα από τα business plans- οι προσωπικότητες των επιχειρηματιών είναι τελικώς ο παράγοντας που θα κρίνει την ολοκλήρωση των επόμενων deals.




Ασφαλιστικές συμβουλές προς...
ανασφάλιστα οχήματα

Ενόψει της επικείμενης διασταύρωσης στοιχείων στην οποία σύντομα θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (προφανώς, η σχετική διασταύρωση θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα), οι άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς δίνουν τρεις σύντομες -αλλά χρήσιμες- συμβουλές προς όσους οδηγούς είναι σήμερα ακάλυπτοι.

Πρώτον, είναι πολύ προτιμότερη η άμεση κάλυψη με ένα -φτηνό έστω- ασφάλιστρο, σε σχέση με το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ και κυρίως σε σχέση με τους κινδύνους ενός πιθανού τροχαίου ατυχήματος.

Δεύτερον, είναι σαφώς φθηνότερο (ανά μήνα) ένα δωδεκάμηνης διάρκειας συμβόλαιο, παρά ένα βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο (π.χ. διάρκειας τριών μηνών). Και τρίτον, το φθηνότερο ασφάλιστρο δεν είναι πάντα και το «οικονομικότερο», καθώς στην αγορά -ως γνωστό- σε μεγάλο βαθμό, ό,τι δίνεις παίρνεις.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr