:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1031 22 - 27 Δεκεμβρίου 2017


Η Ικτίνος, το εργοστάσιο
της Λαζαρίδης και η επιδότηση

Mε 35% θα επιδοτηθεί η επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ της Ικτίνος για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, το οποίο αποκτήθηκε από τη Μάρμαρα Λαζαρίδης. Η εισηγμένη προτίμησε τη λήψη κινήτρων μέσω φορολογικών απαλλαγών και όχι μέσω χρηματικής επιδότησης, για δύο κυρίως λόγους

1. Γιατί το ποσοστό επιδότησης μέσω φορολογικών απαλλαγών είναι σημαντικά υψηλότερο.

2. Γιατί μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, ο όμιλος θα το καρπωθεί άμεσα, ενώ αντίθετα η είσπραξη επιχορηγήσεων σε χρήμα συνήθως καθυστερεί για πολλά χρόνια…

ΥΓ. Η εξαγορασθείσα μονάδα του Λαζαρίδη αναμένεται να προσθέσει το 2018 επιπλέον κύκλο εργασιών γύρω στα 5 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχουν προλάβει να αποδώσουν σε σημαντικό βαθμό οι δρομολογούμενες επενδύσεις.

 

Ο Θεοδωρόπουλος, η ΒΙΚΗ
και ο. Παναθηναϊκός

Mπορεί ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος να γνώρισε απίστευτη και, όπως αποδείχθηκε, ανεπιθύμητη προβολή με το εγχείρημα (το οποίο πάγωσε εν τη γενέσει του) διάσωσης του Παναθηναϊκού, αλλά τις επιχειρηματικές του δουλειές συνεχίζει να τις κάνει αθόρυβα. Η στήλη πληροφορείται ότι οι συζητήσεις με τους μετόχους της ηπειρωτικής αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ έχουν επανέλθει (είχαν διακοπεί μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας).

Διακαής στόχος είναι η συγκέντρωση του κλάδου, με τη Νίκας βέβαια να επανακτά μερίδιο αγοράς. ΥΓ. Η συμφωνία με την οποία πωλήθηκε στις τράπεζες το ακίνητο του Αγίου Στεφάνου μαζί με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Νίκας προβλέπει ότι για τα πρώτα τρία χρόνια η εκμισθωτής πλέον Νίκας δεν καταβάλλει ενοίκιο.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr