:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1028 1 - 5 Δεκεμβρίου 2017


MIG: «Όλα γνωστά κι επίσημα»

Πολλά ονόματα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν με τα Paradise Papers. Επειδή όμως έχει σημασία αν πίσω από τον καπνό υπάρχει και φωτιά, η στήλη απευθύνθηκε στον όμιλο ζητώντας διευκρινίσεις για την εμφάνιση ονομάτων στελεχών της ΜIG.

Όπως μας πληροφόρησαν, όλα «αφορούν επίσημες εκπροσωπήσεις σε γνωστές και δημοσιοποιημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ΜIG και σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν προσωπικές συμμετοχές σε εξωχώριες εταιρείες». «Για τον ίδιο λόγο αναφέρεται στις ίδιες λίστες και ο διεθνής ελεγκτικός οίκος που τις ελέγχει», συμπληρώνουν.

ΤΕ.Κ.: χήρεψε θέση στο Δ.Σ.,
παγώνουν οι αποφάσεις

Μειωμένο κατά ένα μέλος ακούμε πως είναι τους τελευταίους λίγους μήνες το -υπό κανονικές συνθήκες επταμελές- Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά την οικειοθελή αποχώρηση/παραίτηση ενός εξ αυτών, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται πλέον στο εξωτερικό. Πρόκειται για θέση που καλύπτεται από το Υπουργείο Οικονομικών, στελέχη του οποίου διαβεβαιώνουν την εποπτική αρχή πως το κενό θα καλυφθεί «άμεσα».

Εάν όλα τα παραπάνω ισχύουν πλήρως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να... αναμένει. Και όταν λέμε τίποτα, περίπου κυριολεκτούμε καθώς σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, εάν η Ε.Κ. δεν απαρτίζεται από 7 μέλη για διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών, είναι αδύνατη η σύγκληση συνεδρίασης του Δ.Σ. Το τρίμηνο λοιπόν φέρεται να συμπληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Κατά συνέπεια, πρώτα θα ακούσουμε μάλλον για το νέο μέλος και εν συνεχεία για επόμενες αποφάσεις της Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr