:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1024 3 - 7 Νοεμβρίου 2017


«Ξεκινήστε..αποταμίευση»!

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31/10 και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Μαζαράκης σημείωσε: «Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης σήμερα, αλλά εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε μάθει να αποταμιεύουμε. Οι έρευνες που κάνουμε τακτικά δείχνουν ότι ο κόσμος δεν ξεκινά να αποταμιεύει για τη σύνταξή του παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά.

Από την άλλη, όσοι θέλουν να αποταμιεύσουν είτε δεν ξέρουν πώς να το κάνουν -πώς να σχεδιάσουν το μέλλον τους- είτε δεν μπορούν, γιατί το εισόδημά τους έχει μειωθεί αρκετά. Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Είναι όμως σημαντικό για εμάς και την οικογένειά μας να αποταμιεύουμε έστω και ένα μικρό ποσό, 10, 20, 30, 50 ευρώ, ό,τι μένει στον καθένα, γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το αύριο και σίγουρα δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από ένα κράτος, που έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί ούτε τα στοιχειώδη. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας!».

Κυπριακή πρόνοια για. κουρεμένους

Πρόταση νόμου για τη δημιουργία Ταμείου για «κουρεμένους καταθέτες» πρότεινε στην Κύπρο το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, του οποίου ο υποψήφιος Νίκος Αναστασιάδης φέρεται ως ο επικρατέστερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα με την πρόταση, το Ταμείο θα ενισχύεται σταδιακά από δημοσιονομικά πλεονάσματα και ενδεχομένως από δημόσια ακίνητα, προκειμένου σε βάθος χρόνου να αποζημιωθούν ως ένα βαθμό οι Κύπριοι κουρεμένοι καταθέτες του 2013. Στην Ελλάδα, παρά τις τότε δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων, σήμερα δεν ακούγεται κουβέντα για πιθανές αποζημιώσεις των κουρεμένων μικροομολογιούχων του Δημοσίου.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr