:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1023 27 - 31 Οκτωβρίου 2017


Κόκκινα δάνεια και...
αθάνατη γραφειοκρατία!

Μετά από πολυετείς διαμαρτυρίες και αντιπαραθέσεις, ήρθε επιτέλους η ψήφιση του νόμου 4389 του 2016 (άρθρο 62), για να αρθεί ένα από τα εμπόδια που υπήρχαν στο μέτωπο της διαχείρισης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων. Συγκεκριμένα, σταμάτησε να θεωρείται φορολογητέο εισόδημα το ύψος των διαγραφόμενων δανείων (κουρέματα) από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Έλα όμως που τώρα έρχονται κάποιες γνωματεύσεις, οι οποίες λένε πως ναι μεν δεν θεωρείται φορολογητέο εισόδημα η διαγραφή ενός δανείου, αλλά επ' αυτής θα πρέπει να επιβληθεί φόρος χαρτοσήμου. Αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία!

Αποκόλληση... διαγωνισμών
για Εγνατία και μαρίνες

Με τροπολογία που ψηφίστηκε μαζί με το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα πέφτει άλλο ένα εμπόδιο στην προώθηση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Η ίδια ρύθμιση φαίνεται πως διευκολύνει και άλλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ, που αφορούν συμβάσεις παραχώρησης όπως οι μαρίνες, ώστε να προχωρήσει π.χ. η υπόθεση με τη μαρίνα Αλίμου.

Η τροπολογία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως το Ταμείο εξαιρείται από τις προβλέψεις του νόμου για τις συμβάσεις παραχώρησης που είχε ψηφιστεί πέρυσι, ενώ παρέχεται ευελιξία για διάφορα θέματα που αφορούν στη διαδικασία. Ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό σέρνεται εδώ και χρόνια. Φαίνεται, μάλιστα, πως δεν αρκεί η τροπολογία για να αναστηθεί, αφού εκκρεμεί η κατασκευή πλήθους σταθμών διοδίων. Όσο για τον Άλιμο, μόλις πρόσφατα. αποχώρησε ένας ένοικος που δεν έφευγε με το καλό...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr