:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1022 20 - 24 Οκτωβρίου 2017


Επεκτατικές κινήσεις
και... βαρίδια για την Alco Hellas

Μπορεί η Alco Hellas να αύξησε το 2016 τις πωλήσεις της -από τα 4,9 στα 6,12 εκατ. ευρώ- διευρύνοντας την προϊοντική της γκάμα, μπορεί επίσης να ίδρυσε φέτος θυγατρική στις ΗΠΑ προκειμένου να ανεβάσει τις εξαγωγές προϊόντων αλουμινίου, ωστόσο τα ανοίγματά της παραμένουν πολύ μεγάλα.

Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν τα 30,6 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια είναι έντονα αρνητικά (-14,3 εκατ. ευρώ) και η συμμετοχή στη γερμανική Alco Deutschland έχει πλέον μηδενιστεί. Σ' όλα αυτά κάποιος θα πρέπει να προσθέσει και το γεγονός ότι οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank έστειλαν εξώδικη πρόσκληση στην εταιρεία, προκειμένου να τους καταβάλει εφάπαξ 22,8 εκατ. ευρώ. Πάντως, οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες συνεχίζονται...

Ιασώ: θετικά μηνύματα από τις τράπεζες

Θετική είναι κατ' αρχήν η στάση των πιστωτριών τραπεζών του ομίλου Ιασώ, έναντι του ενδεχομένου να προχωρήσει στην πώληση της Ιασώ General στο CVC Capital Partners. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι ο αγοραστής θα αναλάβει τον δανεισμό του General ύψους περίπου 27 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η CVC Capital έχει ικανοποιητικό track record στις επενδύσεις που διενήργησε στον κλάδο υγείας (π.χ. επιτυχής αναδιάρθρωση και πώληση δραστηριοτήτων στην Ισπανία) οι τράπεζες δεν φαίνεται να ανησυχούν για το ρίσκο του αγοραστή. Σημειώνεται ότι η συμφωνία τελεί, μεταξύ άλλων, υπό τις απαραίτητες εγκρίσεις των πιστωτών του ομίλου Ιασώ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr