:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1020 6 - 10 Οκτωβρίου 2017


Καρέλιας: τύφλα να 'χουν οι. ΑΕΔΑΚ

Tο μέγεθος του χαρτοφυλακίου της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια θα το. ζήλευαν πολλές ελληνικές ΑΕΔΑΚ. Πρώτα πρώτα, γιατί ο εισηγμένος όμιλος, ενώ έχει μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις, διαθέτει μετρητά ύψους 150,5 εκατ. ευρώ! Πέρα όμως από το τεράστιο (για επιχείρηση) ύψος των παραπάνω καταθέσεων, η μεσσηνιακή βιομηχανία έχει στην κατοχή της 168 εκατ. ευρώ σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων εξωτερικού και σε Money Market Certificates διάρκειας μικρότερης του έτους. Και επιπλέον, άλλα 39,1 εκατ. ευρώ σε εταιρικά και τραπεζικά ομόλογα, εκδόσεων διεθνών οίκων και υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας.

Άρα μιλάμε ουσιαστικά για ένα. περισσευούμενο χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 358 εκατ. ευρώ! ΥΓ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 44% της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας της εισηγμένης, η μετοχή της οποίας έχει κερδίσει κατά την τελευταία πενταετία 168%, πέρα από τις ετήσιες γενναίες μερισματικές αποδόσεις!

Συνεχίζεται το... ψαλίδι στην Attica Bank

Δέκα καταστήματα έκλεισε στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου της φετινής χρονιάς η Τράπεζα Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρηματικού της πλάνου για περιορισμό στα λειτουργικά κόστη. Έτσι, ο αριθμός των καταστημάτων από 65 έπεσε στα 55, που αντιστοιχεί σε περιορισμό δικτύου κατά 15%. Ταυτόχρονα τα κόστη μισθοδοσίας μειώθηκαν κατά 21%, μετά την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.

Την ώρα που πέφτει ψαλίδι σε δαπάνες μισθοδοσίας και δικτύου, η Attica θα καταβάλει φέτος προμήθειες ύψους 3,75 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, για το ομόλογο ύψους 380 εκατ. ευρώ που έχει καλύψει το τελευταίο, διευκολύνοντας την άντληση ρευστότητας από τον ELA. Το συγκεκριμένο ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης την 20/10/2017 και η τράπεζα προτίθεται να ζητήσει την ανανέωσή του. Η εξάρτηση από τον ELA στις 31 Αυγούστου ανερχόταν σε 980 εκατ. ευρώ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr