:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1012 11 - 15 Αυγούστου 2017


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΙΑ

Ποιες ανησυχίες (και γιατί) προκαλεί
η πορεία του S&P


Οι δυνητικές απειλές για τις διεθνείς αγορές

O
ι διεθνείς αγορές τα τελευταία χρόνια πέρασαν από αρκετά σκαμπανεβάσματα, όμως τίποτε δεν κατόρθωσε να ανακόψει την ανοδική τους πορεία. Το αποτέλεσμα είναι να κινούνται σήμερα σε ιστορικά υψηλά, που θεωρούνταν απλησίαστα 3-4 χρόνια πριν, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Όμως, πλέον οι φωνές ανησυχίας δυναμώνουν. Η αλλαγή στη στρατηγική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, οι γεωπολιτικές εντάσεις που επιμένουν, αλλά και τα ίδια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κύριων αμερικάνικων δεικτών (που έσυραν τον χορό της ανόδου το προηγούμενο διάστημα) είναι μερικά μόνο από τα σημεία που προκαλούν τον σκεπτικισμό των αναλυτών.

Μια βασική διαφορά σε σχέση με προηγούμενες «απαισιόδοξες» περιόδους είναι πως το μίγμα των αγορών έχει βαρύνει σε πολύ περισσότερα σημεία. Από την άλλη πλευρά, οι θετικοί «αστάθμητοι» παράγοντες αποδείχθηκαν πολλοί όλο το προηγούμενο διάστημα. Το μόνο βέβαιο, λοιπόν, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει αυτήν τη διαφοροποίηση στο κλίμα και να μην κάνει κάποια. «plan b» για τις εξελίξεις στις αγορές.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr