:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1006 30 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2017


Η αναπτυξιακή τράπεζα,οι δύο βουλευτές
και η δεοντολογία

Αφορμή για την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή αποτέλεσε για τους βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανό, το δημοσίευμα του Euro2day.gr με θέμα «Αγώνας δρόμου και αγκάθια για την Αναπτυξιακή Τράπεζα». Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ το Ποτάμι εξέδωσε και σχετικό δελτίο Τύπου.

Το κείμενο της ερώτησης αποτελεί λέξη προς λέξη αντιγραφή του δημοσιεύματος, στο οποίο καταγράφονται οι δυσκολίες για τη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος του Τύπου, να αναδεικνύει τα γεγονότα στην πλήρη διάστασή τους. Πλην, όμως, επειδή η ερώτηση κατατέθηκε από δύο βουλευτές-δημοσιογράφους, για την ορθή λειτουργία του Τύπου, καλό θα ήταν να έχει αναφερθεί η πηγή της πληροφόρησης...



Μείωσαν καταστήματα, αλλά όχι προσωπικό

Μετά το ξέσπασμα της κρίσης, είχαμε πολύ μεγάλες περικοπές στον αριθμό των καταστημάτων, αλλά όχι και ουσιαστική μείωση των αριθμού των εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο της Κύπρου. Με βάση λοιπόν τις ετήσιες εκθέσεις τους (πηγή: Stockwatch) από το 2012 έως το 2016 τα υποκαταστήματα των εμπορικών τραπεζών μειώθηκαν από τα 431 στα 256 και των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων από 417 σε 246.

Κόντρα ωστόσο στη δραστική μείωση των καταστημάτων, ο αριθμός των εργαζομένων δεν σημείωσε αξιοσημείωτη μεταβολή (από 10.405 το 2014 σε 10.210 το 2016).



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr