:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου1001 26 - 30 Μαίου 2017


Πώς θα αναχρηματοδοτεί
επιχειρηματικά δάνεια η Pillarstone

Απλή άδεια διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία δεν περιλαμβάνει δυνατότητα αναχρηματοδότησης, έλαβε, όπως όλα δείχνουν, η Pillarstone Hellas. Η εν Ελλάδι θυγατρική της Pillarstone θα μπορεί, δηλαδή, να διαχειρίζεται προβληματικά δάνεια επιχειρήσεων, αλλά δεν θα μπορεί να προχωρά σε αναχρηματοδότηση μέρους των δανειακών αναγκών τους. Όπως δείχνει η περίπτωση της Famar (η πρώτη εταιρεία της οποίας τη διαχείριση ανέλαβε η Pillarstone), η αναχρηματοδότηση θα διενεργείται μέσω σύνθετης δομής τιτλοποίησης.

Τα δάνεια της Famar θα περάσουν σε εταιρεία ειδικού σκοπού, που θα προχωρήσει σε τιτλοποίησή τους. Μέρος του senior note ομολόγου, το οποίο αντιστοιχεί στα 40 εκατ. ευρώ νέας χρηματοδότησης, θα το πάρει η KKR.



Το deal τοy Mega και η...
αλά ΔΟΛ απάντηση των τραπεζών

Εντός εβδομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει συμβούλιο τραπεζών με θέμα την πρόσφατη πώληση του 20% της Τηλέτυπος (Μega) από την Πήγασος. Το ποσοστό αυτό, αν και δεν ήταν ενεχυριασμένο, ήταν υπεσχημένο σε αυτές μέσω MoU και παρ' όλα αυτά πωλήθηκε, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των τραπεζών.

Το πιθανότερο είναι πως στη σύσκεψη θα αποφασιστεί από τις τρεις τράπεζες (η Eurobank δεν συμμετέχει στο κοινοπρακτικό δάνειο της Πήγασος Holding) η καταγγελία των δανείων και η ένταξη της Πήγασος σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, γεγονός που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του υπόλοιπου 13,09% που ελέγχει στην Τηλέτυπος, θα πωληθούν «ελεύθερα βαρών», στα πρότυπα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε με το ΔΟΛ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr