:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου1000 19 - 23 Μαίου 2017


JetOil: η συμφωνία εξυγίανσης
και το ενδιαφέρον από Cetracore

Κανονικά προχωρούν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Cetracore, οι συζητήσεις με τις τράπεζες για την pre-pack συμφωνία εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil. Η Cetracore Energy, που είναι ο ενδιαφερόμενος αγοραστής των βασικών περιουσιακών στοιχείων της ιστορικής εγχώριας εταιρείας, έχει καταθέσει τα σχετικά αποδεικτικά (proof of funds), τα οποία ζητούσαν οι τράπεζες. Μέχρι το τέλος του μήνα, μάλιστα, αναμένεται να έχει συμφωνηθεί το κείμενο της αίτησης διάσωσης, που θα κατατεθεί προς επικύρωση στο δικαστήριο.

Ενδιάμεσα ίσως χρειαστεί να υποβληθεί νέα αίτηση προστασίας, με συναίνεση του 20% των πιστωτών, μιας και η προηγούμενη έληξε στα τέλη Μαρτίου και έκτοτε ανέκυψαν διάφορα θέματα εξαιτίας κινήσεων του Δημοσίου.



Τράπεζες: νέος γύρος road shows

Ένα νέο γύρο συναντήσεων με επενδυτές ξεκίνησαν οι εγχώριες τράπεζες, ο οποίος αναμένεται να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα με παρουσιάσεις σε Ευρώπη και Αμερική. Η αρχή έγινε με την εκδήλωση της Wood για ευρωπαϊκές τράπεζες, στην οποία συμμετείχε σίγουρα η Εθνική. Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις σε πελάτες των Morgan Stanley και KbW.

Με δεδομένο ότι οι εγχώριοι τραπεζικοί τίτλοι διαπραγματεύονται με σημαντικό discount έναντι των τραπεζών της ευρωζώνης σε όρους price/book value, το πλήθος των αιτήσεων για συναντήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αξιοσημείωτος, μάλιστα, είναι και ο αριθμός όσων fund managers ασχολούνται, για πρώτη φορά ή μετά από αρκετά χρόνια, με τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr