f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1358 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2024


Κίτρινη κάρτα χωρίς αντίκρισμα.

Κίτρινη κάρτα από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) στην Elbisco, εταιρεία της οικογένειας Φιλίππου που τέθηκε, πριν από λίγες ώρες, σε αναστολή καταχώρισης, γιατί δεν έχει δημοσιεύσει εμπρόθεσμα στο ΓΕΜΗ τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2022! Από την εμπειρία μας να σας πούμε ότι είναι μικρό το κακό για την εταιρεία ή για όσες εταιρείες μπαίνουν σε αναστολή καταχώρισης, όπως συνέβη και με την e-fresh, αφού ακόμη δεν έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει και θα επιβάλλει τα πρόστιμα σε όσες εταιρείες δεν είναι σύννομες.

Πάντως η Elbisco είχε συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για τις 27/3 με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Είχε προηγηθεί στις 8 Μαρτίου η ετήσια τακτική της γενική συνέλευση για την έγκριση των οικονομικών της καταστάσεων της χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2023. Τις οικονομικές καταστάσεις τις αναμένει η αγορά και ο ανταγωνισμός, αφού μέσω αυτών θα φανούν αρκετά πράγματα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην πορεία των πωλήσεων και των αποτελεσμάτων της.

Πάντως, η Elbisco δεν ήταν η μόνη. Μπαράζ αναστολής καταχωρήσεων σημειώνεται στο ΓΕΜΗ, καθώς σειρά μη εισηγμένων εταιρειών δεν ανάρτησε εμπρόθεσμα ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2022. Μεταξύ αυτών εταιρείες ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων (Πόρτο Καρράς-Σαββίδης, θυγατρικές τραπεζών κ.ά.). Την ίδια ώρα, άλλες μη εισηγμένες, όπως οι θυγατρικές της Grivalia Hospitality, δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις 2023.


Έχει placement;

Με τη χρηματιστηριακή αξία στα 239,2 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του 2023 στα 21,9 εκατ. ευρώ, το P/E της μετοχής της Austriacard υπολογίζεται στο 10,9, δείκτης αναμφίβολα χαμηλός για έναν διεθνή τεχνολογικό όμιλο με ισχυρή ρευστότητα (καθαρός δανεισμός προς EBITDA στο 1,9). Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, παρά την ισχυρή ανάπτυξη των εργασιών κατά το 2023 και τις συνεχιζόμενες αδύναμες προοπτικές της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας, προσδοκά φέτος περαιτέρω αύξηση στις επιδόσεις του, η οποία θα προέλθει κυρίως από δύο μέτωπα: Πρώτον, από τις τεχνολογίες ψηφιακής μετάβασης (μεταξύ άλλων, τα έργα του ελληνικού δημοσίου). Δεύτερον, από την ανάκαμψη της ζήτησης των challenger banks στις ΗΠΑ, μετά την κάμψη που σημειώθηκε κατά το δεύτερο μισό του 2023.

Ενδιαφέρον επίσης αναμένεται να παρουσιάσει και το σημερινό conference call προς τους αναλυτές, στο πλαίσιο του οποίου η διοίκηση ενδέχεται να ανοίξει τα χαρτιά της για πιθανούς τρόπους διεύρυνσης της μετοχικής της διασποράς. Θα δούμε άραγε κάποιο placement, όπως είχε αναφέρει πέρσι η διοίκηση του ομίλου;



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr